Пређи на садржај

Пређи на садржај

Како је син помогао оцу

Како је син помогао оцу

Како је син помогао оцу

ЏЕЈМС из Енглеске, који има нешто више од 30 година, озбиљно је ментално ретардиран и болује од блажег облика аутизма. И поред тога, он већ годинама с мајком и сестром посећује састанке Јеховиних сведока. Међутим, његов отац никада није показао нарочит интерес за њихова веровања. Једне вечери после састанка на ком је приказано како се неки познаник може позвати на Меморијал Христове смрти, Џејмс је брзо отишао у своју собу. Мајка је забринуто отишла за њим и нашла га како узбуђено разврстава стара издања Куле стражаре и Пробудите се! Одабрао је један часопис на чијој је полеђини био позив за Меморијал и појурио ка оцу. Најпре је уперио поглед у слику, а затим у оца и рекао му: „Ти!“ Мајка и отац су се изненађено погледали схвативши да Џејмс позива оца на Меморијал. Отац је рекао да ће можда доћи.

Вече уочи Меморијала, Џејмс је отишао до плакара где стоји очева гардероба, извадио једне панталоне и дао их оцу показујући му гестима да треба да их обуче. Отац је одговорио да он неће да иде на тај састанак. Тако су Џејмс и његова мајка сами отишли у Дворану Краљевства.

Међутим, после извесног времена, Џејмс се све више и више опирао када је мајка покушавала да га спреми да иду на скупштинске састанке, и уместо тога хтео је да остане код куће са оцем. Онда, једног недељног јутра Џејмс се поново опирао док је мајка покушавала да га спреми за састанак. На њено велико изненађење, отац се обратио Џејмсу рекавши: „Џејмс, ако ја будем ишао на састанак данас, да ли ћеш и ти ићи?“ Џејмсово лице се озарило. Загрлио је оца и рекао: „Да!“ Затим су све троје отишли у Дворану Краљевства.

Од тога дана, Џејмсов отац је стално посећивао састанке недељом и кратко после тога изјавио је да ће, ако жели да напредује, морати да посећује и друге састанке (Јеврејима 10:24, 25). Тако је и урадио, а два месеца касније почео је и да редовно проучава Библију. Брзо је напредовао и вршио неопходне промене у свом животу, а убрзо је почео и да учествује у делу проповедања о Краљевству. Годину дана након што је почео да проучава Библију, предао је свој живот Јехови и симболизовао то крштењем у води. Тренутно служи као слуга помоћник у својој скупштини. Сада цела та породица уједињено служи Јехови.