Пређи на садржај

Пређи на садржај

Да ли цениш Божју љубав?

Да ли цениш Божју љубав?

Да ли цениш Божју љубав?

ЧОВЕК по имену Јов једном је описао несавршено стање људи следећим речима: „Краткога је века и пун је чемера човек од жене рођен. Као цвет ниче и кида се, као сенка пролази и нестаје“ (Јов 14:1, 2). Живот је, као што је то Јов искусио, препун муке и јада. Да ли си и ти некада имао такав осећај?

Ипак, упркос свим потешкоћама и проблемима с којима се можда суочавамо, постоји чврсто утемељена нада која се заснива на Божјем саосећању и љубави. Пре свега, наш милосрдни небески Отац обезбедио је откупну жртву да би ослободио човечанство из палог, грешног стања. Према Јовану 3:16, 17, Исус Христ је рекао: „Јер Бог је толико волео свет да је дао свог јединорођеног Сина, да нико ко исказује веру у њега не буде уништен, него да има вечни живот. Јер Бог није послао свог Сина [Исуса] у свет да он суди свету, него да се свет спасе преко њега.“

Такође размотри Божји љубазан став према нама несавршеним људима. Апостол Павле је објаснио: „Од једног човека је створио све људске нације да пребивају по целој површини земље, и поставио је одређена времена и утврђене границе њиховог пребивања, да траже Бога не би ли га некако напипали и заиста нашли, иако, у ствари, он није далеко ни од једног од нас“ (Дела апостолска 17:26, 27). Размисли о томе! Премда смо несавршени, још увек можемо уживати у присном односу с нашим Створитељем пуним љубави, Јеховом Богом.

Зато можемо с пуно поверења гледати у будућност, знајући да Бог брине о нама и да је с пуно љубави учинио много тога за наше трајно добро (1. Петрова 5:7; 2. Петрова 3:13). Онда сигурно имамо све разлоге да сазнамо више о нашем Богу путем проучавања његове Речи, Библије.