Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Божја реч има моћ‘

’Божја реч има моћ‘

Извештај објавитеља Краљевства

’Божја реч има моћ‘

НА СУНЧАНОМ карипском острву Јамајка већина људи је упозната с Библијом. У ствари, енглески превод Библије King James може се наћи у скоро сваком дому, а неки су и искусили да је ’Божја реч жива и има моћ‘ (Јеврејима 4:12). Библија има моћ да мења животе, као што је приказано следећим искуством.

Један човек по имену Кливланд тек што се био вратио кући с посла када га је један Јеховин сведок посетио. Пошто је поразговарао с њим о неким мислима из Писма, Сведок му је оставио помоћно средство за проучавање Библије, књигу Спознање које води до вечног живота. Кливланд није знао колику ће Божја Реч имати моћ у његовом животу.

Он се често молио три пута дневно, тражећи од Бога да му помогне да пронађе исправан пут да Га обожава. Био је уверен да његови родитељи нису обожавали Бога на исправан начин, али после испитивања других религија био је разочаран. Иако је чуо о Јеховиним сведоцима, сумњао је да је код њих истина. Упркос тој својој резервисаности пристао је да проучава Библију са Сведоцима који су дошли на његова врата. Зашто? Зато што је желео да докаже да Сведоци греше!

Убрзо је Кливланд схватио да неморалне везе које је имао с две жене нису по Божјој вољи (1. Коринћанима 6:9, 10). После само два студија скупио је храбрости да раскине своје везе. Такође је почео да посећује хришћанске састанке у Дворани Краљевства. Али, то се показало као још један испит.

Кливланд је био веома активан у локалном фудбалском клубу и имао је тренинге у време састанака. Шта ће он урадити? Упркос снажном притиску његових суиграча, тренера и пријатеља, одлучио је да престане да тренира у фудбалском клубу. Да, Божја реч је почела моћно да утиче, делујући у његову корист!

Моћ Божје речи се поново видела када је Кливланд почео да преноси своје библијско спознање другима (Дела апостолска 1:8). Као резулат тога, два његова друга из тима су почела да посећују састанке Јеховиних сведока. Када се квалификовао да постане објавитељ добре вести, Кливланд је пронашао велику радост у служби и користио је Божју Реч да би помагао другима.

И даље под утицајем Божје речи Кливланд је на крају симболизовао своје предање Јехови крштењем у води и сада има предност да служи као пуновремени слуга и као слуга помоћник у скупштини.

На Јамајци и свуда по свету, на хиљаде људи су установили да је Божја реч заиста „жива и има моћ“.

[Мапа/Слика на 8. страни]

(За комплетан текст, види публикацију)

ЈАМАЈКА

[Извор]

Карта и глобус: Mountain High Maps® Copyright © 1997 Digital Wisdom, Inc.