Пређи на садржај

Пређи на садржај

Медаља у знак признања једној Дворани Краљевства

Медаља у знак признања једној Дворани Краљевства

Извештај објавитеља Краљевства

Медаља у знак признања једној Дворани Краљевства

МИНИСТАРСТВО за урбанизам у Финској означило је 2000. годину као „годину уређења околине“. Један од организатора је изјавио да „сврха тога што је уређење околине изабрано за тему године јесте да нас подсети на то како зеленило утиче на наш свакодневни живот и на наше здравље“.

Дана 12. јануара 2001, подружници Јеховиних сведока у Финској стигло је писмо из Финског удружења за уређење околине. У том писму је саопштено да је Дворана Краљевства Јеховиних сведока у Тикурили награђена једном од медаља које се сваке године додељују за уређење околине, зато што је њена околина изванредно осмишљена и њен врт веома лепо уређен. Такође је додато да је „свеукупни изглед земљишта на ком је Дворана пријатан, естетски веома леп и високог квалитета, како лети тако и зими“.

Медаља је била предата Јеховиним сведоцима у хотелу Розендал у Тампереу (Финска), приликом чега је било присутно 400 стручњака и пословних људи. Финско удружење за уређење околине дало је такође и изјаву за штампу, која гласи: „У различитим деловима земље, Дворане Краљевства Јеховиних сведока су, скоро без изузетка, предивно осмишљене. Брига за животну средину тешко може оставити било ког пролазника равнодушним. Дворана Краљевства у Тикурили је у целини пример величанственог врта. И зграда и пространо двориште одишу спокојством и складом.“

У Финској постоје 233 Дворане Краљевства, од којих се многе налазе у предивним вртовима. Међутим, оно што чини ова места заиста прелепим јесте то што су она у ствари центри за право обожавање и библијско образовање. За више од шест милиона Јеховиних сведока у читавом свету, Дворана Краљевства — било да је добро опремљена или једноставна — представља веома омиљено место. Зато су они спремни да о њој брину с пуно љубави и пажње. Врата Дворана Краљевства су широм отворена свима у вашој средини!