Пређи на садржај

Пређи на садржај

Порука о Краљевству се „чује“ у Бразилу

Порука о Краљевству се „чује“ у Бразилу

Извештај објавитеља Краљевства

Порука о Краљевству се „чује“ у Бразилу

ДА БИ глувим особама објавили добру вест о Краљевству, многи Јеховини сведоци у Бразилу прихватили су изазов да науче бразилски знаковни језик. Њихов труд доноси изванредне резултате, као што показују следећа искуства.

Ева, a једна глува жена из Сао Паула, почела је да учи знаковни језик када се са своје троје деце преселила да живи код једног човека који је глув. Затим су Ева и тај њен момак у једном тржном центру срели групу глувих Сведока и били су позвани на састанак у Дворану Краљевства. Прихватили су позив мислећи да ће то бити неки друштвени скуп.

Због свог ограниченог знања знаковног језика Ева је врло мало разумела шта је на састанку било речено. После састанка, неки Сведоци су је позвали на закуску. Користећи слике из брошуре Радуј се заувек животу на Земљи!, објаснили су јој Божје обећање о будућем рају на земљи. Еви се допало то што је сазнала и почела је редовно да присуствује састанцима.

Убрзо после тога, Ева је напустила свог момка како би живела по библијским мерилима. Упркос жестоком противљењу своје породице, она је наставила да духовно напредује и крстила се 1995. Шест месеци касније постала је пионир, то јест пуновремени објавитељ Краљевства. Од тада је уз њену помоћ четворо глувих особа дошло до предања и крштења.

Карлос је од рођења био глув. Од детињства је био уплетен у дрогу, неморал и крађу. Када су почели да му прете чланови супарничке банде, побегао је у Сао Пауло и неко време живео код Жоаоа. Он је као и Карлос био глув и живео је како је хтео.

Неколико година касније, Карлос је чуо поруку о Краљевству која га је покренула да свој живот доведе у ред и да озакони свој брак. Пошто је испуњавао услове из Писма, Карлос се крстио у знак свог предања Јехови. У међувремену, не знајући за Карлоса, и Жоао је чуо добру вест и такође учинио велике промене у свом животу. Када је сазнао да Јехова не одобрава коришћење ликова, Жоао је бацио своју колекцију „светаца“. Након што је напустио свој некадашњи начин живота он се такође крстио.

Како су само Карлос и Жоао били пресрећни када су се срели у Дворани Краљевства и видели промене које је сваки од њих учинио! Обојица су сада одговорни поглавари породица и служе као ревни објавитељи Краљевства.

У Бразилу сада постоји 30 скупштина и 154 групе на знаковном језику с преко 2 500 објавитеља од којих око 1 500 њих не чује. На обласним конгресима „Учитељи Божје Речи“ на знаковном језику који су одржани 2001. у Бразилу, било је више од 3 000 присутних и крстило се њих 36. Уз Јеховин благослов надамо се да ће још глувих особа прихватити поруку о Краљевству.

[Фуснота]

a Имена су промењена.