Пређи на садржај

Пређи на садржај

Изабери вечни живот

Изабери вечни живот

Изабери вечни живот

ЉУДИ никада раније нису имали тако велики избор. На пример, одећа коју носимо, храна коју једемо и место где радимо и живимо, често су ствар нашег избора. У многим деловима света, такође је уобичајено да свако себи бира брачног друга. Међутим, Библија пружа могућност избора која надмашује све друге — могућност коју имају сви људи.

Библија каже: „Ко се држи правде, на живот му је; а ко иде за злом, на смрт му је“ (Пословице 11:19ДК). Исус Христ је такође изјавио: „Ово значи вечни живот, да усвајају спознање о теби, једином истинитом Богу, и о ономе кога си послао, Исусу Христу“ (Јован 17:3).

Да, наш Створитељ нам је дао могућност да изаберемо пут који води до вечног живота! Шта морамо радити да бисмо добили вечни живот?

Према Библији, ’живот је на путу правде‘ (Пословице 12:28). Ми можемо бити међу праведнима који су на путу за вечни живот. Како? Тако што свој живот усклађујемо с Божјом вољом и његовим заповестима (Матеј 7:13, 14). Зато направимо добар избор и добићемо Божји дар вечног живота (Римљанима 6:23).