Пређи на садржај

Пређи на садржај

Утеха за оне који вапе за помоћи

Утеха за оне који вапе за помоћи

Утеха за оне који вапе за помоћи

БИБЛИЈА није приручник за ментално здравље. Међутим, она нам пружа утеху и помаже нам да ценимо живот упркос невољама с којима се суочавамо. Писмо реално каже: „Краткога је века и пун је чемера човек од жене рођен“ (Јов 14:1). Наша несавршеност је одговорна за неке невоље које доживљавамо. Али, ко је првенствено крив за људску патњу?

Библија овог кривца идентификује као злог духа званог Ђаво и Сатана. Он „заводи целу настањену земљу“ и проузрокује многе невоље које погађају човечанство. Ипак, Библија нам такође говори да његово време истиче (Откривење 12:9, 12). Захваљујући Божјој интервенцији, ускоро ће се окончати сва патња коју Сатана наноси становницима земље. Према Библији, Божји обећани нови свет праведности окончаће безнађе и очај (2. Петрова 3:13).

Како је утешно знати да је људска патња привремена! Под владавином Божјег небеског Краљевства са Исусом Христом на челу, неправда и патња ће бити окончане. У вези с Божјим наименованим Краљем, Писмо каже: „Он [ће] избавити убогога који цвили, и невољнога који помоћи нема. Смиловаће се јадницима и убогима, и душе ће сиромаха спасти. Од преваре и насиља искупиће душе њихове, и скупа ће крв њихова бити пред очима његовим“ (Псалам 72:12-14).

Време када ће се испунити ове пророчанске речи јако је близу. Имаћемо могућност да вечно живимо на рајској земљи у дивним условима (Лука 23:43; Јован 17:3). Сазнање о овим утешним обећањима из Писма даје наду и утеху онима који вапе за помоћи.

[Извор слике на 32. страни]

Потиштена девојчица: Photo ILO/J. Maillard