Пређи на садржај

Пређи на садржај

Стрпљење и истрајност доносе добре резултате

Стрпљење и истрајност доносе добре резултате

Извештај објавитеља Краљевства

Стрпљење и истрајност доносе добре резултате

ИСУС ХРИСТ је прорекао да ће у последњим данима ’охладнети љубав већине‘. Због тога су у данашње време људи у многим деловима света углавном равнодушни према доброј вести о Краљевству. Неки чак с презиром гледају на саму религију (Матеј 24:12, 14).

Ипак, захваљујући вери и стрпљењу, објавитељи Краљевства се успешно суочавају са овим изазовом, као што показује следеће искуство из Чешке.

Две Сведокиње су кроз затворена врата разговарале с једном госпођом. Након извесног времена, та госпођа је малчице одшкринула врата, испружила руку и узела Кулу стражару и Пробудите се!, часописе које су Сведокиње нудиле. Рекла је „хвала“ и затворила врата. „Да ли би требало да дођемо поново?“, питале су се Сведокиње. Једна од њих, која је пионир то јест пуновремени слуга, одлучила је да поново наврати, али десило се исто што и први пут. У наредних годину дана, то се дешавало увек изнова.

Пошто је одлучила да промени свој приступ, пионирка се помолила Јехови за помоћ. Следећи пут када јој је понудила часописе, пионирка је пријатељски упитала жену: „Како сте? Да ли су вам се допали часописи?“ У почетку је госпођа била резервисана, али након неколико посета постајала је све слободнија. Једном приликом је широм отворила врата, али разговор је био кратак.

С обзиром да жена није била спремна да разговара на вратима, пионирка је одлучила да јој напише писмо како би објаснила сврху својих посета и понудила јој библијски студиј. Пионирка је након годину и по дана труда и стрпљења успела да започне библијски студиј са том женом. Изненадила се, али и охрабрила када јој је жена касније рекла: „Почела сам да верујем у Бога откад сте почели да ми доносите часописе.“

Заиста, стрпљење и истрајност могу донети добре резултате у делу проповедања о Краљевству и стварања ученика (Матеј 28:19, 20).