Пређи на садржај

Пређи на садржај

Предстоји нам свет без криминала

Предстоји нам свет без криминала

Предстоји нам свет без криминала

ПОКУШАЈТЕ да замислите свет без криминалаца! У том свету не би постојала потреба за полицијом, затворима нити за компликованим правосуђем на које одлази много новца. То би био свет у ком би свако поштовао туђи живот и туђе власништво. Да ли је то превише добро да би било истинито? Можда вам се тако чини, али ова изванредна промена набоље управо је оно што Библија обећава. Зашто не бисте осмотрили шта Свето писмо прориче у вези с криминалом и другим злим стварима на овој планети?

У књизи Псалама читамо: „Не жести се због злобника не завиди онима који зло чине. Јер ће се као трава брзо покосити, као зелена ће трава увенути. Али смерни ће чувати земљу и уживаће у изобиљу мира“ (Псалам 37:1, 2, 11). Нико не може да спречи Бога да испуни како ово тако и сва остала његова охрабрујућа обећања.

Бог ће ове благослове остварити помоћу свог Краљевства. Исус Христ је у Господовој молитви поучио своје следбенике да се моле да дође то Краљевство и да се његова воља врши „како на небу тако и на земљи“ (Матеј 6:9, 10). Ускоро, када завлада то Краљевство, нико на земљи неће имати разлога да прибегне злочину због сиромаштва, угњетавања, нити из себичности. Уместо тога, како каже Божја Реч: „Биће пшенице у земљи изобиља, до наврх гора!“ (Псалам 72:16). Заиста, Јехова Бог ће свакоме на овој планети дати обиље добрих ствари. Што је још значајније, темељ људског друштва ће бити љубав према Богу и ближњем, и нико се више неће плашити криминала.