Пређи на садржај

Пређи на садржај

Телевизијска емисија ју је покренула да слави Бога

Телевизијска емисија ју је покренула да слави Бога

Извештај објавитеља Краљевства

Телевизијска емисија ју је покренула да слави Бога

АПОСТОЛ Павле је рекао да „неки проповедају Христа из зависти и супарништва, а други из добре воље“ (Филипљанима 1:15). Понекад су чак и они који су желели да оцрне Јеховин народ нехотице утицали на то да неке особе са исправним ставом срца буду привучене истини.

У новембру 1998, на француској државној телевизији била је једна документарна емисија у којој су приказани снимци Бетела, објеката подружнице Јеховиних сведока у Лувијеу. Упркос различитим реакцијама које је изазвала, ова емисија је на један неочекиван начин донела добре резултате.

Међу онима који су гледали ту емисију била је и Ана-Пола, која је живела само 60 километара од Бетела. Ана-Пола, разведена мајка двоје деце, тражила је посао. Зато је следећег јутра позвала Бетел да би се распитала да ли би ту могла да се запосли. „Стекла сам утисак да је то једно добро место и да је посао који се тамо обавља користан“, рекла је она. Како се само изненадила када јој је речено да су сви који служе у Бетелу добровољци! После кратког разговора о делу Јеховиних сведока, сложила се да је неко од Сведока посети.

Када је Лена, која је пуновремени објавитељ у локалној скупштини, посетила Ана-Полу, дуго су разговарале и Лена јој је дала књигу Спознање које води до вечног живота. a До следеће посете, Ана-Пола је књигу прочитала од корица до корица, и имала је много питања. Спремно је прихватила библијски студиј. Она каже: „За мене је то била добра прилика да упознам Божју Реч. Никада раније нисам имала Библију у рукама.“

Ана-Пола је посетила Бетел у јануару, а следеће седмице је први пут присуствовала једном хришћанском састанку. Убрзо после тога, почела је да проучава Библију са својом децом и да сведочи пријатељима. „Оно што сам учила нисам могла да задржим за себе“, каже она. „Желела сам да с људима поделим библијске истине и да их утешим.“ Након што се изборила с неким личним проблемима, Ана-Пола је почела редовно да посећује састанке. Брзо је напредовала и крстила се 5. маја 2002. године.

Штавише, због Ана-Полиног доброг примера и ревног проповедања, њена мајка је почела да проучава Библију и убрзо се крстила. „Немам речи којима бих описала радост коју осећам“, каже Ана-Пола. „Сваки дан захваљујем Јехови што ми је дозволио да га упознам и да му служим, и захваљујем му за све благослове које ми је дао.“

[Фуснота]

a Објавили Јеховини сведоци.

[Слике на 8. страни]

Изнад: Ана-Пола

Испод: Улаз у француску подружницу