Пређи на садржај

Пређи на садржај

Да ли Бог брине о нама?

Да ли Бог брине о нама?

Да ли Бог брине о нама?

ДА ЛИ осећате емоционални притисак због проблема у породици, проблема са здрављем или послом, или због неких тешких одговорности које имате? Многи људи се тако осећају. Осим тога, на кога данас не утичу неправда, криминал и насиље? Заиста, баш је тако како Библија каже: „Све стварство заједно уздише и у боли је заједно све до сада“ (Римљанима 8:22). Није чудо што се многи људи питају: ’Да ли Бог брине? Хоће ли нам помоћи?‘

Мудри краљ Соломон рекао је Богу у молитви: „Ти сам знаш срца својих синова човечјих.“ Соломон није само веровао да нас Бог познаје већ и да брине о нама као појединцима. Зато је молио Бога да ’услиши с небеса‘ молитве сваког појединца који се боји Бога и који му открива „ране срца свога“ (2. Летописа 6:29, 30).

И данас Јехова Бог брине о нама и позива нас да му се обратимо у молитви (Псалам 50:15). Он обећава да ће одговорити на искрене молитве које су у складу с његовом вољом (Псалам 55:17, 23; Лука 11:5-13; 2. Коринћанима 4:7). Заиста, Јехова слуша сваку ’молбу и молитву‘ коју би упутио ’један човек‘ или ’сав његов народ‘. Стога, ако се поуздамо у Бога, молимо га за помоћ и приближимо се њему, осетићемо његову бригу пуну љубави и приметићемо да нас он води (Пословице 3:5, 6). Библијски писац Јаков нам засигурава: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаков 4:8).