Пређи на садржај

Пређи на садржај

Сведочење људима на њиховом радном месту

Сведочење људима на њиховом радном месту

Извештај објавитеља Краљевства

Сведочење људима на њиховом радном месту

ШТА имају заједничко апостоли Матеј, Петар, Андрија, Јаков и Јован? Исус је све њих позвао док су били на радном месту. Петар, Андрија, Јаков и Јован били су рибари и управо су били у послу када им је Исус рекао: „Пођите за мном.“ Матеј је био на месту где се сакупља порез када га је Исус позвао да постане његов ученик (Матеј 4:18-21; 9:9).

Сведочење људима на њиховом радном месту може донети изврсне резултате. То су увидели Јеховини сведоци у Јапану и зато су недавно почели заједнички да се залажу у овом виду службе. С којим резултатом? У року од неколико месеци, извршено је на хиљаде накнадних посета и започето је око 250 библијских студија. Следе нека искуства.

Један пуновремени слуга из Токија отишао је у један ресторан и започео разговор са управником који је већ имао контакт са Сведоцима пре око 30 година док је још ишао у школу. Иако тада много тога није разумео, Библија га је заинтересовала. Сада, када је, његов интерес поново био подстакнут, спремно је прихватио библијски студиј помоћу књиге Спознање које води до вечног живота. a Осим тога, почео је редовно да чита Библију пре одласка на спавање.

Једна специјална пионирка назвала је с рецепције директора те фирме. Пошто он није могао да се јави, млада жена која се јавила уместо њега питала је сестру: „Да ли вам ја могу помоћи?“ Након што су кратко разговарале телефоном, та жена је дошла на рецепцију и рекла да жели да чита Библију. Пионирка јој је следећи пут донела Библију и започела с њом библијски студиј, који сада одржавају у оближњем парку рано ујутро пре радног времена.

У једној другој фирми, један човек је видео колегиницу како баца часописе Кула стражара и Пробудите се! чим је Сведок од ког их је добила отишао. Када је тај човек дошао кући, испричао је супрузи која је Сведок шта се десило и рекао да би он барем мало саслушао да је био на месту те колегинице. Њихова ћерка, која је случајно чула разговор својих родитеља, испричала је Сведоку који обрађује то пословно подручје шта је њен отац рекао. Тај Сведок је убрзо посетио овог човека на послу и започео библијски студиј с њим. Недуго затим, човек је почео редовно да долази недељом на састанке.

Сведочење људима на њиховом радном месту доноси и друге резултате. Многи објавитељи у Јапану постали су вешти у вршењу накнадних посета у тржним центрима, фабрикама и фирмама. Осим тога, путем овог вида сведочења, с многима који су били неактивни поново се ступило у контакт и започети су студији. Резултати су изванредни. Једна скупштина из центра Токија недавно је известила 108 кућних библијских студија, што је више него дупло у односу на претходну годину.

[Фуснота]

a Објавили Јеховини сведоци.