Пређи на садржај

Пређи на садржај

Да ли ти Божја Реч пружа снагу?

Да ли ти Божја Реч пружа снагу?

Да ли ти Божја Реч пружа снагу?

ШТА ти помаже када се суочиш са искушењима? Исуса су ојачали одређени стихови из Писма којих се сетио када га је Сатана искушавао (Матеј 4:1-11). Божја Реч је ојачала и краља Давида кад се суочио са искушењима у животу. Он је рекао: „Кад се у срцу моме умноже бриге, утехе твоје ублажују душу моју“ (Псалам 94:19).

Слично томе, у време када смо суочени с неким искушењима, и нас могу утешити и ојачати стихови који су нам омиљени. На пример, Рекс, који сада има 89 година, у пуновременој је служби од 1931. године. Па ипак, он каже: „Када бих добио неку посебну доделу у служби, често бих се осећао недорасло.“ Како је успевао да изађе на крај с тим? „Размишљао сам о свом омиљеном стиху из Пословица 3:5: ’Свим се срцем својим уздај у Јехову а на своју мисао немој се ослањати.‘ То што сам размишљао о овом стиху и примењивао га у свом животу помогло ми је да удовољим разним одговорностима.“

Чак и младима може користити ако имају свој омиљени стих. Шестогодишњи Џек каже да је његов омиљени стих Матеј 24:14. Тај стих га мотивише да иде у проповедање са својим родитељима. Он каже: „Волим када идем у службу с мамом, татом и сестром сваке суботе.“

Да ли се и ти попут Исуса понекад суочаваш с директним испитима вере? Можда ће ти онда Филипљанима 4:13 бити један од омиљених стихова. Да ли се и у твом срцу ’множе бриге‘ као што је то било код краља Давида? Тада ти речи записане у Филипљанима 4:6, 7 могу помоћи. Да ли се каткад бојиш да би твоја служба Богу могла бити узалудна? Размишљање о стиху из 1. Коринћанима 15:58 даће ти снагу.

Када памтимо одговарајуће стихове, ми дозвољавамо да Божја Реч има моћ у нашем животу (Јеврејима 4:12). Тако нам омиљени стихови могу пружити и снагу и утеху (Римљанима 15:4).