Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Волели бисмо да му кажемо: ’Јесмо!‘“

„Волели бисмо да му кажемо: ’Јесмо!‘“

„Волели бисмо да му кажемо: ’Јесмо!‘“

НЕДАВНО је подружница Јеховиних сведока у Нигерији примила писмо, и у једном делу је стајало овако:

„Наш син Андерсон умро је када је имао 14 година. Пре своје смрти, он је гајио два пилета. Желео је да их прода и да новац пошаље подружници као прилог светском делу проповедања. Али, умро је пре него што је успео то да уради.

„Ми, његови родитељи, одгајили смо ова два пилета и продали их, као што је он желео. Шаљемо вам новац као Андерсонов прилог. Због Јеховиног обећања, сигурни смо да ћемо ускоро поново видети Андерсона — и то убрзо. Када нас буде питао да ли смо испунили жељу његовог срца волели бисмо да му кажемо: ’Јесмо!‘ Штавише, једва чекамо да видимо не само Андерсона, већ и велики „облак сведока“ који ће ускрснути (Јеврејима 12:1; Јован 5:28, 29).

Као што се јасно види из овог писма, вера у ускрсење пружа наду која подржава праве хришћане. Какву ће радост доживети милиони породица када, попут Андерсонове породице, буду дочекивале своје вољене које им је однела смрт, тај велики непријатељ! (1. Коринћанима 15:24-26).

Божја Реч говори о овој утешној нади ускрсења као о једној од многих чудесних ствари које ће се ускоро одиграти у праведном новом свету под Божјим Краљевством (2. Петрова 3:13). Говорећи о томе шта ће Бог тада учинити за људе, Библија каже: „Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију, и смрти више неће бити, нити ће више бити туге, ни вике, ни боли. Пређашње ствари прођоше“ (Откривење 21:4).