Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Драго ми је што сам примила обуку‘

’Драго ми је што сам примила обуку‘

’Драго ми је што сам примила обуку‘

Млада Казуна је била збуњена када јој је наставник предложио да учествује на такмичењу, где је требало да изнесе говор на енглеском. На такмичењу су могле да учествују све средње школе на Хокаиду, великом острву које се налази на северу Јапана. Међутим, до тада још ниједан ученик из њене школе није учествовао на том такмичењу. На дан такмичења, Казуна је имала трему јер је требало да се такмичи с 50 ученика. Још је већу трему имала када је видела да је двојици чланова жирија енглески матерњи језик.

Проглашавање победника почело је са онима који су добили најнижу награду. Када је на крају прочитано Казунино име, она је била стварно изненађена. Она и њен наставник, који је седео поред ње, погледали су се у чуду. Још увек у шоку, Казуна је отишла до бине и примила прву награду!

„То сам успела само због обуке коју Јеховина организација пружа путем Теократске школе службе“, с радошћу је рекла Казуна. „Тако ми је драго што сам примила ову обуку.“ Та школа, у којој се Казуна обучава још од малих ногу, јесте један скупштински састанак Јеховиних сведока. Припремајући се за ово такмичење, Казуна је обратила посебну пажњу на коришћење микрофона, говорење с топлином и одушевљењем, гестове, контакт с публиком и друге вештине које се уче у Теократској школи службе.

Било би нам драго да прихватите наш позив да видите како изгледа та школа, која се одржава сваке седмице у Дворани Краљевства Јеховиних сведока у вашем крају. Уверите се и сами како и млади и стари извлаче корист из те школе. Састанак је отворен за јавност. За више информација о томе где се у близини вашег дома одржава та школа, молимо вас да се обратите Јеховиним сведоцима у вашем крају.