Пређи на садржај

Пређи на садржај

Више од обичног оброка!

Више од обичног оброка!

Више од обичног оброка!

СВАКО ужива у укусном оброку. Када томе додамо леп разговор и пријатно друштво људи које волимо, узимање оброка постаје предиван догађај чија сврха није само да утоли глад. Многе породице имају обичај да се окупе барем једном дневно да би уживале у заједничком оброку. То време пружа прилику члановима породице да разговарају о стварима које су се дешавале током дана или о плановима које имају. Родитељи који слушају шта причају њихова деца могу наслутити о чему она размишљају и како се осећају. С временом, радосно и опуштено дружење током оброка допринеће томе да се унутар породице створи осећај сигурности, поверења и љубави, што породицу чини стабилнијом.

Данас су многи чланови породице заузети и увек у журби, због чега им је тешко да се сви окупе за оброк. Култура у неким деловима света утиче на то да се на заједничко узимање оброка или на разговор током њега гледа с неодобравањем. Друге породице имају обичај да током оброка укључе ТВ, чиме ускраћују себи смисаону комуникацију.

Међутим, хришћански родитељи користе сваку прилику да изграде своје домаћинство (Пословице 24:27). Родитељима је још давно речено да је време ’кад седе у својој кући‘ једна од најбољих прилика да својој деци пренесу Божју реч (Поновљени закони 6:7). Редовно заједничко узимање оброка пружа родитељима јединствену прилику да код своје деце продубе љубав према Јехови и његовим праведним мерилима. Стварањем веселе и опуштене атмосфере можете допринети томе да и у вашој породици време оброка буде пријатно и изграђујуће. Заиста, учините да то време буде више од обичног оброка!