Пређи на садржај

Пређи на садржај

Догађај ког се треба сећати

Догађај ког се треба сећати

Догађај ког се треба сећати

О КАКВОМ је догађају реч? Реч је о смрти једног човека, која се догодила пре скоро 2 000 година. „Ја полажем своју душу, како бих је опет примио“, рекао је. „Нико је није узео од мене, него је ја полажем сам од себе“ (Јован 10:17, 18). Тај човек је био Исус Христ.

Исус је својим следбеницима рекао да обележавају Меморијал његове жртвене смрти. Тај догађај се такође назива „Господова вечера“ (1. Коринћанима 11:20). У четвртак, 24. марта 2005, након заласка сунца, Јеховини сведоци ће заједно са својим пријатељима обележити Меморијал који је Исус успоставио у знак сећања на своју смрт.

У говору који ће се темељити на Библији биће објашњено значење бесквасног хлеба и црног вина, који се овом приликом користе (Матеј 26:26-28). Такође ће бити одговорено на питања као што су: Колико често хришћани треба да обележавају овај догађај? Ко с правом може да узима симболе, хлеб и вино? Ко има корист од Исусове смрти? Овај важан догађај помоћи ће свима да разумеју сврху Исусовог живота и смрти.

Срдачно сте позвани на Меморијал Исусове смрти. Молимо вас да код Јеховиних сведока у вашем крају проверите тачно време и место одржавања.