Пређи на садржај

Пређи на садржај

Како сваки дан учинити вредним

Како сваки дан учинити вредним

Како сваки дан учинити вредним

„НАУЧИ нас тако бројити дане наше да бисмо срце мудро стекли“ (Псалам 90:12). То је била понизна молба библијског писца Мојсија. Шта је он заправо тражио? Да ли би требало да се и ми молимо на сличан начин?

У 10. стиху, Мојсије је јадиковао због тога што је човеков живот тако кратак. Он је такође записао следећу Јовову изјаву: „Краткога је века и пун је чемера човек од жене рођен“ (Јов 14:1). Очигледно је да је Мојсије и те како био свестан пролазности несавршеног људског живота. Зато је на сваки дан живота гледао као на нешто драгоцено. Упутивши Богу наведену молбу, Мојсије је изразио своју жељу да дане живота који су још били пред њим проведе мудро, на начин који ће се допадати Створитељу. Зар не би требало да и ми смисаоно проводимо дане? Ако тежимо за Божјим одобравањем, то ће бити и наша жеља.

Постојало је још нешто што је мотивисало и Мојсија и Јова, нешто што би требало да мотивише и нас. Обојица су ишчекивали награду која их је чекала у будућности — живот на земљи под далеко бољим условима (Јов 14:14, 15; Јеврејима 11:26). Када дође то време, смрт никога неће прекинути у чињењу добрих дела. Наш Створитељ има намеру да верни људи живе вечно на рајској земљи (Исаија 65:21-24; Откривење 21:3, 4). Такву наду можете имати и ви уколико будете ’тако бројали дане да бисте срце мудро стекли‘.