Пређи на садржај

Пређи на садржај

Други цене интерес за Библију

Други цене интерес за Библију

Други цене интерес за Библију

МАРИЈАНА, једна Јеховина сведокиња са југа Италије, има 18 година и похађа четврти разред средње школе. Она иде у исту школу заједно с још неким младим Сведоцима.

„Већ неколико година“, пише Маријана, „на великом одмору неколико нас осматра дневни стих из Свакодневног разматрања Писма. Једино место где смо то могли чинити био је ходник близу зборнице. То место није било баш тихо. Већина професора нас је видела док су пролазили, а неки од њих би застали да виде шта радимо. То је често била прилика да одговоримо на нека њихова питања. У просеку, сваког дана би застао по један професор. Неки од њих би се задржали да чују наше разматрање библијског стиха и изразили би цењење за интерес који Сведоци имају према духовним стварима. Једном нас је заменик директора школе позвао да осмотримо стих у зборници.

„Када је мој професор видео где се окупљамо, питао је директора школе за дозволу да осматрамо библијске стихове у једној од учионица, где би имали мир. Директор се сложио, а професор нас је пред целим одељењем похвалио за добар пример који пружамо. Сви смо веома срећни због ове велике предности коју смо добили од Јехове.“