Пређи на садржај

Пређи на садржај

Они преносе добру вест глувима

Они преносе добру вест глувима

Они преносе добру вест глувима

„ОНИ доносе духовно благо!“ Овако је управник једног старачког дома у Навалкарнеру у Мадриду, недавно описао посету Јеховиних сведока овом дому. Шта га је подстакло да то изјави?

Неколико станара дома Росас дел Камино су глуви. Међутим, пошто су се Сведоци потрудили да науче шпански знаковни језик, могли су и с њима да комуницирају. Управник је похвалио Сведоке што су одвојили време како би бесплатно поучили духовним вредностима оне којима је то потребно. Он је запазио позитиван утицај који је поука о доброј вести о Краљевству имала на станаре дома. И сами станари — посебно они који имају потешкоће са слухом и видом — изузетно цене посете Сведока̂.

Еулохио, један од станара дома који је слеп и глув, сада проучава Библију с Јеховиним сведоцима. Једног дана док су проучавали, један старији човек је пришао Сведоку и дао му песму коју су станари саставили као израз њихове захвалности. Песма је носила наслов „Бити Сведок“. Један део те песме гласи овако: „Они воде добар, уредан живот, а Јехова им даје дивну мудрост. Често иду од куће до куће, јер имају поверење у Јехову.“

Управо то поверење у Јехову подстиче Сведоке широм света да уче знаковни језик како би помогли глувим особама у својој земљи. На тај начин они тим особама преносе охрабрујућу поруку из Библије о нади у будућност.