Пређи на садржај

Пређи на садржај

Армагедон — катастрофалан крај?

Армагедон — катастрофалан крај?

Армагедон — катастрофалан крај?

АРМАГЕДОН! Да ли ова реч у ваше мисли призива сцене масовног уништења или космичке катаклизме? „Армагедон“ је један од ретких библијских израза који је у многим деловима света постао општепознат. Овај израз се често користи да би се описала мрачна будућност која очекује човечанство. Индустрија забаве потхрањује људску машту ужасним сценама предстојећег „Армагедона“. Сама реч је обавијена велом мистерије и искривљеним разумевањем. Иако постоје разна мишљења о значењу ове речи, већина њих се не слаже са оним што Библија — као извор те речи — научава о Армагедону.

Пошто Библија повезује Армагедон с ’крајем света‘, зар се не слажете да је врло важно да тачно разумемо шта ова реч заиста значи? (Матеј 24:3Савремени српски превод). Зар не би било разумно да се обратимо Божјој Речи, главном извору истине, како бисмо сазнали шта је Армагедон и шта ће он значити за вас и вашу породицу?

Такво осматрање ће показати да ће Армагедон, уместо катастрофалног краја, бити срећан почетак за људе који желе живот и напредак у праведном новом свету. Док будете у следећем чланку осматрали аргументе о правом значењу Армагедона, имаћете предност да јасно разумете ову важну библијску истину.

[Оквир⁄Слика на 3. страни]

ШТА ЈЕ ПО ВАШЕМ МИШЉЕЊУ АРМАГЕДОН?

• Нуклеарни холокауст

• Еколошка катастрофа

• Судар Земље и неког небеског тела

• Божје уништење злих