Пређи на садржај

Пређи на садржај

Добра вест за људе из свих народа

Добра вест за људе из свих народа

Добра вест за људе из свих народа

ОВО је наслов брошурице која је изашла на Обласном конгресу Јеховиних сведока „Ходи с Богом“ 2004. године. Једно издање ове брошурице има 96 страна и садржи кратку поруку на 92 језика, од африканс до зулу језика. Брошурица је обликована тако да се добра вест о Краљевству може пренети што већем броју људи (Матеј 24:14). Следећа искуства описују уобичајене реакције људи на ову брошурицу.

• Након што је добила ову брошурицу на конгресу, једна породица Сведока је посетила три национална парка. Тамо су срели људе из Индије, Пакистана, са Филипина и из Холандије. Муж је приметио: „Иако су сви ови људи донекле говорили енглески, били су одушевљени када смо им показали поруку о Краљевству на њиховом матерњем језику, пошто су били хиљадама километара далеко од куће. Они су се уверили у међународни карактер нашег дела, као и наше јединство.“

• Једна Сведокиња је показала ову брошурицу свом колеги из Индије. Био је изненађен када је видео поруку на свим тим језицима и када ју је прочитао на свом језику. То је водило до даљњих разговора о Библији. Једна колегиница са Филипина била је одушевљена када је пронашла свој матерњи језик у брошурици и желела је да сазна више о Јеховиним сведоцима.

• У Канади, једна жена из Непала је пристала да проучава Библију с једном Сведокињом преко телефона, али је оклевала да је позове у кућу. Међутим, када је сестра рекла тој жени за брошурицу која садржи поруку на непалском језику, она је одмах позвала сестру да дође до ње. Морала је у то лично да се увери! Од тада се библијски студиј води у кући те жене.