Пређи на садржај

Пређи на садржај

„О како волим закон твој!“

„О како волим закон твој!“

„О како волим закон твој!“

ПСАЛАМ 119 је песма која говори о осећањима њеног писца према Божјој надахнутој поруци, то јест речи. Псалмиста каже: „У срцу своме чувам реч твоју.“ „Уживаћу у одредбама твојим.“ „Душа је моја изнемогла жарко желећи законе твоје у свако доба.“ „Уживам у опоменама твојим.“ „Чезнем за наредбама твојим.“ „Уживаћу у заповестима твојим, јер их волим.“ „Размишљаћу о прописима твојим.“ „О како волим закон твој! По цео дан о њему размишљам“ (Псалам 119:11, 16, 20, 24, 40, 47, 48, 97).

Псалмиста је заиста био дубоко захвалан за реч коју је Бог објавио! Да ли и ви тако гледате на Божју Реч, Библију? Да ли бисте желели да развијете такву љубав према њој? Ако желите, прво што треба да урадите јесте да развијете навику да редовно читате Библију, уколико је могуће свакодневно. Исус је рекао: „Човек не сме да живи само од хлеба, него треба да живи и од сваке речи која излази из Јеховиних уста“ (Матеј 4:4). Као друго, треба дубоко да размишљате о ономе што читате. Када размишљате о истини о Богу, његовим особинама, његовој вољи и намери, то ће вам помоћи да још више цените Библију (Псалам 143:5). И што је најважније, треба да примените њене мудре савете у свом свакодневном животу (Лука 11:28; Јован 13:17).

Зашто је добро да развијете љубав према ономе што Библија каже? У Псалму 119:2 стоји: „Срећни су они који се држе [Божјих] опомена.“ Опомене које се налазе у Библији помоћи ће вам да успешно савладате проблеме у животу (Псалам 1:1-3). Стећи ћете мудрост, увид и разумевање, што ће вам помоћи да ’од сваког злог пута уклањате своје ноге‘ (Псалам 119:98-101). То што знате истину о Богу и његовој намери учиниће ваш живот смисаонијим, а и имаћете наду у светлију будућност (Исаија 45:18; Јован 17:3; Откривење 21:3, 4).

Јеховини сведоци имају велику жељу да помогну другима да боље упознају Библију и заволе њену поруку. Срдачно вас позивамо да прихватите следећу понуду.