Пређи на садржај

Пређи на садржај

Данијел и његов конгресни беџ

Данијел и његов конгресни беџ

Данијел и његов конгресни беџ

ИСУС је прекорио самоправичне верске вође који су се разљутили док су посматрали дечаке који јавно хвале Бога. Зато их је Исус питао: „Зар никада нисте читали: ’Из уста мале деце и одојчади прибавио си себи хвалу‘?“ (Мат. 21:15, 16).

Пример шестогодишњег Данијела који је повезан с једном скупштином на руском језику у Немачкој показује да младе особе и дан-данас хвале Јехову. Он је заједно с мајком и сестром био на конгресу Јеховиних сведока у Дујзбургу. Њих троје су први пут присуствовали једном тако великом конгресу. Све им је било ново: хотел, велико мноштво људи, мирно седење током три дана конгреса, крштење, као и драма. Како се Данијел понашао? Његово понашање је било за пример.

У понедељак после конгреса, када су поново били код куће, Данијел је устао рано да би ишао у обданиште. Али шта је још увек било на његовој јакни? Био је то беџ који га је идентификовао као једног од конгресних делегата! Мајка му је објаснила: „Конгрес се завршио. Данас можеш да скинеш свој беџ.“ Али, он је одговорио: „Хоћу да сви виде где сам био и да знају шта сам научио.“ Тако је цео дан у обданишту с поносом носио свој беџ. Када га је васпитачица упитала шта представља тај беџ, Данијел јој је испричао шта је чуо на конгресу.

На тај начин, Данијел је опонашао пример хиљада дечака и девојчица који су кроз векове јавно хвалили Јехову.