Пређи на садржај

Пређи на садржај

Један пример поштења

Један пример поштења

Један пример поштења

НЕЛМА, која ради као фризерка у граду Крузеиро ду Сул, у Бразилу, недавно се суочила са испитом хришћанске беспрекорности. Када је поплава погодила подручје у ком живи, Нелма је добила нешто одеће од једне њене муштерије. Док је разврставала те ствари, у џеповима једних панталона пронашла је новац у вредности од 1 000 америчких долара.

Сума коју је Нелма пронашла била је приближно једнака њеној седмомесечној заради, а новац јој је заиста био потребан. Поплава јој је оштетила кућу, а њен отац, браћа и сестре изгубили су скоро сву своју имовину. С тим новцем је могла да доврши поправке на кући и да помогне својој породици. Међутим, њена савест обликована у складу с Божјом Речи није јој дозволила да задржи новац (Јеврејима 13:18).

Ујутру следећег дана отишла је на посао нешто раније да би пронашла ту жену која јој је поклонила одећу. Нелма јој је захвалила за ствари, а потом је рекла да не може задржати оно што је пронашла у стварима. Жена је била пресрећна што јој је враћен новац који је одвојила на страну како би платила раднике. „Поштење је нешто што се не може видети тако често“, рекла је та жена.

Додуше, неки можда сматрају да поштење нема неку посебну вредност. Па ипак, то је особина коју високо цене особе које желе да угоде Јехови Богу (Ефешанима 4:25, 28). „Да сам поступила другачије, не бих имала миран сан“, рекла је Нелма.