Пређи на садржај

Пређи на садржај

У потрази за правим одговорима

У потрази за правим одговорима

У потрази за правим одговорима

Како могу сачувати своје здравље?

Шта могу учинити како би мој породични живот био срећнији?

Како могу повећати шансе да задржим посао?

ДА ЛИ сте некада поставили неко од ових питања? Да ли сте пронашли одговоре који су заиста били практични? Сваке године се изда око 2 000 различитих књига које нуде савете о овим и другим важним темама. Само у Британији читалаштво годишње потроши 80 милиона фунти (око 120 милиона евра) на књиге које нуде савете о томе како се изборити са животним изазовима. Продаја практичних приручника у Сједињеним Државама достиже цифру од 600 милиона долара годишње. Свакако нисте једина особа која тражи корисне савете о томе како поступати у свакодневном животу.

Што се тиче савета који се налазе у тој хрпи публикација, један аутор је рекао: „Многе нове књиге само понављају оно што је већ речено.“ Заиста, многи савети из ових књига једноставно препричавају мудрост која је забележена у једној од најстаријих књига на свету. Та књига је дефинитивно најзаступљенија публикација у свету. У целини или делимично, преведена је на око 2 400 језика. Све укупно, штампано је више од 4,6 милијарди примерака у целом свету. Та књига је Библија.

Библија јасно каже: „Све је Писмо надахнуто од Бога и корисно за поучавање, за укоравање, за поправљање, за васпитавање у праведности“ (2. Тимотеју 3:16). Наравно, Библија није писана као приручник за самопомоћ. Њена главна сврха је да човечанству открије Божју вољу. Па ипак, она садржи и доста савета о томе како можемо изаћи на крај с проблемима који су свима нама заједнички, као и обећање да ће онима који следе њене смернице то користити (Исаија 48:17, 18). Када се примене, њени практични савети увек воде до успеха, без обзира на етничко, културно или образовно порекло особе. Зашто не бисте осмотрили наредни чланак и лично се уверили у то да ли су практични библијски савети о темама као што су здравље, породица и запослење?