Пређи на садржај

Пређи на садржај

Хендикепиран, али ипак жарко жели да служи

Хендикепиран, али ипак жарко жели да служи

Хендикепиран, али ипак жарко жели да служи

КАДА бисте срели Леонарда, вероватно не бисте помислили да ради на градилишту. Он нема шаке и део подлактица, јер их је изгубио у једној несрећи на радном месту. Међутим, упркос свом хендикепу, он је марљиво радио на једном градилишту у Акахутли, у Салвадору, као што се може видети на фотографији.

Да би могао да учествује у том грађевинском пројекту, Леонардо је направио алат прилагођен његовим потребама. Он провлачи део десне подлактице кроз метални обруч који је причвршћен за дршку лопате и вешто утоварује шут у колица. Он је такође причврстио обруче на ручке колица како би их могао сам гурати. Шта га је подстакло да ради на градилишту?

Леонардо је желео да учествује у градњи Дворане Краљевства, места где би се састајала тамошња скупштина Јеховиних сведока. Он је могао да наведе много разлога као оправдање да не може обављати послове на градилишту. Имао је посао са пуним радним временом, хендикепиран је, а осим тога служио је и као слуга помоћник у својој скупштини. Па ипак, желео је да да̂ све од себе како би служио Богу и током градње Дворане Краљевства.

Да ли и ти имаш исти став када је у питању служење Богу? Уместо да користи свој хендикеп као изговор, Леонардо је користио своје умне способности да направи алат тако да може обављати послове који би иначе били немогући за њега. Он је служио Богу „свим својим умом“ (Матеј 22:37). Без обзира на то да ли имају неки хендикеп или не, сви који учествују у градњи Дворана Краљевства Јеховиних сведока широм света показују спреман дух као добровољци. Њихова места за састајање отворена су за јавност. Добродошли сте и ви.