Пређи на садржај

Пређи на садржај

Вера једне мајке тријумфује над трагедијом

Вера једне мајке тријумфује над трагедијом

Вера једне мајке тријумфује над трагедијом

„Ако читате ово писмо, то значи да нисам преживела операцију и да више нисам с вама“

ОВО су уводне речи писма које је написала Кармен, Јеховин сведок и мајка три ћерке, узраста од 25, 19 и 16 година. Нажалост, операција коју је имала није успела и она је умрла.

Када три ћерке изгубе мајку на тако жалостан начин, то је већ само по себи потресно. Ипак, јака вера ове мајке у Јехову и његова обећања без сумње је тријумфовала над трагедијом. Из њеног дирљивог писма зрачи унутрашњи мир који је имала захваљујући таквој вери. Погледајмо шта је она написала својим ћеркама.

„Пре свега, желим да вам кажем да вас волим свим својим срцем... Ви сте ћерке какве мајка само пожелети може, и ја сам веома поносна на вас.

„Желела бих да будем с вама све до Божјег обећаног новог света... али пошто је то немогуће могу само да молим Бога да вам помогне како бисте остале верне, као што сте то биле до сада. Прошле смо заједно многе кушње и Јехова нас никада није изневерио... Зато и даље имајте поверења у његово вођство које пружа путем своје организације и наставите да пружате подршку скупштини и старешинама. Често се молите, и волите сву браћу и сестре.

„Овај растанак с вама биће само привремен... Од срца вас молим да ми опростите грешке које сам правила и што вас понекад нисам разумела или сам пропустила да вам кажем колико вас волим... Ја знам да свака од вас има другачије потребе. Јехова то зна још боље од мене и он ће се побринути за све што вам је потребно и наградиће вас за вашу истрајност.

„Немојте изгубити из вида ваш циљ — живот у новом свету — и даље стремите ка томе да га достигнете. Нека вас Јехова благослови и ојача како бисте остале верне до краја... Немојте бити тужне, најдраже моје. Волим вас!“

Трагедија може задесити било кога у било које време. ’Време невоље и непредвиђени догађаји сналазе свакога од нас‘, написао је древни краљ Соломон (Проповедник 9:11). Ипак, они који имају јаку веру у Бога могу имати слично уверење какво је имао апостол Павле, који је рекао: „Јер уверен сам да нас ни смрт, ни живот... ни било шта друго што је створено, не може раставити од Божје љубави која је у Христу Исусу, нашем Господу“ (Римљанима 8:38, 39; Јеврејима 6:10).