Пређи на садржај

Пређи на садржај

Радост због извојеване „победе заједно с јагњетом“

Радост због извојеване „победе заједно с јагњетом“

Радост због извојеване „победе заједно с јагњетом“

У ПИСМУ које је написао 1971, Кери Барбер се осврће на првих пет деценија своје службе истинитом Богу. Он каже: „Године које сам провео служећи Јехови биле су изузетно леп период. Дружење с његовим народом, заштита од злих људи Сатаниног света, очекивање победе заједно с Јагњетом, Исусом Христом, као и докази Јеховине љубави — све то доноси угодан мир и унутрашњи осећај задовољства који чувају срце и пружају сигурну наду у коначну победу.“

Шест година касније брат Барбер, духом помазан хришћанин, почео је да служи као члан Водећег тела Јеховиних сведока. У том својству, током наредних 30 година наставио је да радосно ишчекује ’победу заједно с Јагњетом‘. То је остварио тако што је остао веран све до своје смрти у 101. години. Умро је у недељу, 8. априла 2007. (1. Коринћанима 15:57).

Кери Барбер је рођен 1905. у Енглеској, а крстио се у Винипегу у Канади 1921. Две године након тога, он и његов брат близанац Норман, дошли су у Бруклин, у Њујорку, како би помогли око једног новог пројекта. У то време, Јеховин народ је вршио припреме за производњу публикација које ће користити приликом објављивања добре вести о Краљевству „по целом свету“ (Матеј 24:14). Брат Барбер је у почетку радио на једној малој штампарској преси. Ту су се између осталог штампала законска упутства за правне случајеве који су се водили на Врховном суду Сједињених Држава. Касније је брат Барбер радио у Службеном одељењу, бринући о скупштинским одговорностима и проповедању у тој земљи.

С таквим искуством, брат Барбер је био добро оспособљен да 1948. започне с путујућом службом, која је укључивала посећивање већих скупова и скупштина у читавом западном делу Сједињених Држава. Говорио је да је посебно уживао док је био на свежем ваздуху и проповедао. Као путујући надгледник имао је прилику да сарађује с многом браћом и сестрама. Његова оштроумност и ревност за службу били су му од велике помоћи када је касније похађао 26. разред библијске школе Галад. Током похађања те школе, упознао је Сидни Ли Бруер из Канаде. Након што су дипломирали, венчали су се, а свој медени месец су провели на кратком путовању до скупштина у Чикагу, у Илиноису, где је требало да служе. Сестра Барбер је била драгоцен сапутник и верна подршка свом супругу током две деценије путујуће службе.

Они који су познавали брата Барбера и који су сарађивали с њим током деценија које је провео у обласној и покрајинској служби или током 30 година које је провео служећи и путујући као члан Водећег тела, дуго ће памтити његове говоре и живописне коментаре. Имамо сваки разлог да се радујемо његовој извојеваној ’победи заједно с Јагњетом‘.