Пређи на садржај

Пређи на садржај

Ново издање Стражарске куле намењено за проучавање

Ново издање Стражарске куле намењено за проучавање

Ново издање Стражарске куле намењено за проучавање

ЧАСОПИС који управо читаш представља прво издање Стражарске куле намењено за проучавање. Желели бисмо да објаснимо како је осмишљено то ново издање овог часописа.

Издање за проучавање намењено је Јеховиним сведоцима и особама које захваљујући проучавању Библије добро духовно напредују. Оно ће излазити једном месечно и садржаће четири или пет чланака за скупштинско разматрање. Распоред за разматрање тих чланака налази се на насловној страни часописа. За разлику од издања Стражарске куле за јавност, на насловној страни издања за проучавање неће се налазити слике посебно припремљене за сваки нови број, пошто се оно неће користити у служби проповедања.

На 2. страни часописа налази се веома користан сажетак у ком се наводи сврха сваког чланка или сваке серије чланака за скупштинско разматрање, као и списак споредних чланака. То ће водитељима Разматрања Стражарске куле пуно помоћи да се припреме за подстицајне дискусије на скупштинским састанцима.

Приметићеш да су чланци за разматрање мало краћи него иначе. То ће омогућити да се током састанка више времена посвети главним стиховима. Срдачно ти препоручујемо да сваке седмице прочиташ све наведене стихове. Током Разматрања Стражарске куле треба прочитати и размотрити стихове поред којих стоји напомена „прочитати“. Други стихови се такође могу прочитати, у зависности од тога колико времена има на располагању. У неким чланцима се налазе и стихови поред којих стоји напомена „упоредити“. Будући да они не подупиру директно главне мисли у одломку, обично се неће читати на скупштинским састанцима. Па ипак, они садрже додатне занимљиве појединости или на индиректан начин могу подупрети мисли које се разматрају. Подстичемо те да их прочиташ док се припремаш за Разматрање Стражарске куле. Вероватно ћеш моћи да укажеш на њих у оквиру својих коментара.

Годишњи извештај неће више излазити у Стражарској кули. Почев од 2008, он ће излазити у додатку Наше службе за Краљевство и у Годишњаку. Међутим, као што је већ споменуто, издање за проучавање садржи и споредне чланке. Иако се многи од њих неће разматрати на скупштинским састанцима, подстичемо те да их пажљиво прочиташ јер нам и путем њих ’верни и разборити роб‘ пружа духовну храну (Мат. 24:45-47).

На крају да споменемо да издање Стражарске куле за проучавање и издање за јавност нису потпуно засебни часописи. И један и други носе назив Стражарска кула — гласник Јеховиног Краљевства. И један и други имају на 2. страни исти одломак који објашњава сврху часописа. Исто тако, оба ће сачињавати целокупно годишње издање Стражарске куле. Такође, мисли из оба издања налазиће се у чланку под насловом „Да ли се сећаш?“, који ће излазити у издању за проучавање.

Почев од 1879, Стражарска кула верно објављује истину о Божјем Краљевству без обзира на ратове, економске тешкоће и прогонство. Молимо се Јехови да уз његов благослов она настави да то чини путем овог новог издања. И молимо се да Јехова благослови тебе, драги читаоче, док у потпуности користиш издање Стражарске куле намењено за проучавање.