Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дипломци Галада су подстакнути да „копају“

Дипломци Галада су подстакнути да „копају“

123. Разред школе Галад

Дипломци Галада су подстакнути да „копају“

У СУБОТУ, 8. септембра 2007, 6 352 присутних из 41 земље пратило је свечану доделу диплома 123. разреду Библијске школе Галад. У 10 часова, присутнима је пожелео добродошлицу председавајући Ентони Морис, члан Водећег тела. Након уводних речи, најавио је првог говорника, Гарија Броа из Одбора подружнице у Сједињеним Државама.

Брат Бро је уверио студенте да су сви који врше Јеховину вољу лепи у Његовим очима, без обзира на лични изглед (Јер. 13:11). Подстакао је дипломце да сачувају такву врсту лепоте. Следећи говорник, Герит Лош из Водећег тела, нагласио је да је исправно да очекујемо награду када служимо Јехови (Јевр. 11:6). Међутим, наш мотив треба да буде несебична љубав.

Затим је надгледник Одељења за теократске образовне програме Вилијам Самјуелсон подстакао дипломце да верно испуњавају узвишени задатак да објављују да Краљ влада и да својим добрим понашањем оправдају своју достојанствену улогу. * Сем Роберсон, заменик надгледника Одељења за теократске образовне програме, подстакао је дипломце да увек траже добре особине у другима. Тада ће им бити лакше да ’воле сву браћу‘ (1. Петр. 2:17).

Након тих побуђујућих говора, инструктор Галада Марк Нумар интервјуисао је неколико дипломаца који су испричали искуства из службе проповедања током похађања ове школе. Присутни су јасно видели да они воле службу и да желе да помогну другима. Затим је Кент Фишер из Канцеларије Бетела у Патерсону интервјуисао чланове Одбора подружнице из три земље које су добиле мисионаре. Речи те дивне браће увериле су присутне, међу којима су били и родитељи већине дипломаца, да ће се браћа добро бринути о новим мисионарима на њиховим доделама. Затим је Ајзак Маре из Службе за сарадњу с преводиоцима интервјуисао неке дугогодишње мисионаре, чија су искуства новим мисионарима предочила радости које их очекују.

Кључни говор, који је одржао Џефри Џексон из Водећег тела, носио је наслов „Шта ћете урадити после свега што сте чули?“ Брат Џексон, који је 25 година служио као мисионар на пацифичким острвима, говорио је о закључним речима Проповеди на гори. Том приликом је Исус говорио о два човека која су градила кућу. Један је описан као разборит а други као луд. Говорник је истакао да су обе куће вероватно биле изграђене на истом подручју. Међутим, луди човек је изградио кућу на површини, на песку, док је разборити копао дубље све док није дошао до стеновитог тла на ком је поставио темељ. Када су наишле олује, кућа која је саграђена на стени опстала је, док се кућа саграђена на песку срушила (Мат. 7:24-27; Лука 6:48).

Исус је објаснио да је луди човек попут оних који само слушају његова учења али ништа не примењују. Мудри човек је попут оних који слушају и примењују Исусове речи. Брат Џексон је дипломцима рекао: „Када у мисионарској служби примените оно што сте научили проучавајући Библију, бићете попут разборитог човека.“ Зато је у закључку подстакао дипломце да у духовном смислу почну да „копају“ кад стигну на своје мисионарске доделе.

На крају су дипломцима уручене дипломе и доделе, а брат Морис им је упутио још неколико савета. Подстакао је дипломце да у свему следе Исуса и да се увек ослањају на Јехову за снагу. Тако је завршен програм уручивања диплома.

[Фуснота]

^ Одељење за теократске образовне програме, под надзором Одбора за поучавање, надгледа Библијску школу Галад, Школу за чланове Одбора подружнице и Школу за путујуће надгледнике.

[Оквир на 31. страни]

СТАТИСТИЧКИ ПОДАЦИ О РАЗРЕДУ

Број заступљених земаља: 10

Број додељених земаља: 24

Број студената: 56

Просечна старост: 33,5

Просек година у истини: 17,9

Просек година у пуновременој служби: 13,8

[Слика на 32. страни]

123. разред дипломаца Библијске школе Галад

У овом списку, редови су нумерисани од првог ка задњем, а имена за сваки ред наведена су слева надесно.

(1) Esparza E.; Papaya S.; Bilal A.; Suárez M.; Evers E.; Dimichino K. (2) Rosa M.; Fujii R.; Ratey O.; Leveton J.; Van Leemputten M. (3) Boscaino A.; Beck K.; Budanov H.; Braz C.; Peltz K.; Siaw A. (4) Leveton S.; Santikko H.; Conte S.; Wilson J.; Rylatt J.; Pierce S.; Fujii K. (5) Rosa D.; Boscaino M.; Austin V.; Rodiel P.; Bilal P.; Dimichino P. (6) Ratey B.; Czyzyk D.; Clarke C.; Riedel A.; Esparza F.; Siaw P.; Van Leemputten T. (7) Rodiel J.; Evers J.; Green J.; Czyzyk J.; Santikko M.; Rylatt M. (8) Peltz L.; Austin D.; Riedel T.; Beck M.; Pierce W.; Conte S.; Green S. (9) Suárez J.; Clarke J.; Papaya S.; Budanov M.; Wilson R.; Braz R.