Пређи на садржај

Пређи на садржај

Спремност води до добрих резултата

Спремност води до добрих резултата

Спремност води до добрих резултата

ДА ЛИ уочаваш и користиш прилике за сведочење које се неочекивано могу појавити на подручју твоје скупштине? Наша браћа у историјском лучком граду Турку у Финској учинила су то и њихова спремност је водила до добрих резултата.

Пре извесног времена, браћа у том граду су приметила да је једна група људи из Азије допутовала како би довршила изградњу огромног брода за крстарење у тамошњем бродоградилишту. Касније је један брат сазнао где су одсели ти радници. Такође је открио да их рано ујутру аутобуси превозе из хотела у центру града до луке. Одмах је обавестио браћу из локалне скупштине на енглеском језику.

Старешине из те скупштине су увиделе да долазак тако великог броја странаца представља неочекивану прилику за преношење поруке о Краљевству и брзо су организовали посебну акцију. Те седмице се у недељу у седам сати ујутру десет објавитеља окупило у близини аутобуске станице. Испрва није било ниједног радника. ’Да ли смо закаснили?‘, браћа су се питала. ’Да ли су отишли из града?‘ Али тада се иза угла појавио један човек у радном оделу. Затим је дошао други а онда и остали. Убрзо се мноштво радника окупило у близини станице. Објавитељи су кренули у акцију, уручујући радницима публикације на енглеском језику. Срећом, било је потребно око сат времена да се сви радници сместе у аутобусе, па су браћа имала довољно времена да разговарају с већином њих. Пре него што су аутобуси кренули, уручено је 126 брошура и 329 часописа!

Добри резултати подстакли су браћу да понове акцију и следеће седмице, током посете покрајинског надгледника. Једног кишног јутра у пола седам, покрајински надгледник је одржао састанак за службу проповедања и 24 објавитеља упутила су се ка аутобуској станици. Овог пута су понели и литературу на језику тагалог јер су утврдили да су многи од тих странаца са Филипина. Тог јутра, док аутобуси нису кренули према луци, радницима је уручено 7 књига, 69 брошура и 479 часописа. Замисли радост и одушевљење браће и сестара који су учествовали у тој акцији!

Пре него што су се радници вратили у своје земље, браћа су посетила неке од њих у хотелима како би више разговарали о поруци о Краљевству. Неки радници су рекли да су већ били у контакту са Сведоцима у другим деловима света. Захвалили су браћи што су преузела иницијативу да разговарају с њима и током боравка у Финској.

Да ли запажаш и спремно користиш прилике које се изненада појаве на подручју твоје скупштине? Да ли преузимаш иницијативу како би сведочио људима различитог порекла? У том случају и ти можеш доживети радосна искуства попут браће из Туркуа.

[Мапа/Слика на 32. страни]

(За комплетан текст, види публикацију)

ФИНСКА

ХЕЛСИНКИ

Турку