Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Помаже ми да допрем до срца људи“

„Помаже ми да допрем до срца људи“

„Помаже ми да допрем до срца људи“

ПОРТО АЛЕГРЕ, град на југу Бразила, пре извесног времена био је домаћин једне међународне конференције о питањима општег значаја. Том догађају је присуствовало на десетине хиљада људи из 135 земаља. Током пауза, група Сведока из тамошње скупштине прилазила је многим делегатима како би им пренела библијску поруку о Краљевству. Како су се споразумевали?

„Користили смо брошурицу Добра вест за људе из свих народа“, каже Елисабет, једна пионирка. Она додаје: „Иако многи од њих никада нису чули за добру вест о Краљевству, повољно су реаговали на нашу поруку. Разговарали смо с људима из Боливије, Израела, Индије, Кине, Нигерије и Француске. Некима од њих понудили смо библијску литературу на њиховом језику, што су они радо прихватили.“

Пионир по имену Раул из Мексика такође користи ову брошурицу при чему има доста успеха. Пре неког времена, пришао је једном 80-годишњем Арапину коме је недавно умрла жена. Након што је из брошурице прочитао поруку о Краљевству на арапском, тај човек је заплакао од радости. Зашто? Када је на свом матерњем језику прочитао Божје обећање из Откривења 21:3, 4 да више неће бити смрти, то га је дубоко дирнуло. Другом приликом, док је сведочио неформално, Раул је срео човека који говори португалски. Он је такође изгубио драгу особу — свог сина. Раул му је дао да прочита поруку из брошурице на португалском језику. Након што ју је прочитао, човек је изразио жељу да научи нешто више о томе и прихватио је да проучава Библију.

Раул користи брошурицу Добра вест за људе из свих народа како би сведочио онима који говоре енглески, запотечки, јерменски, кинески, корејски, миксе, немачки, персијски, руски, француски и хинди. Он каже: „Увидео сам колико је важно користити ову брошурицу у служби. Помаже ми да допрем до срца људи иако не говорим њихов језик.“

Пошто све више људи путује и живи у другим земљама, имамо више прилика да ступимо у контакт са онима који говоре другим језиком. Моћи ћемо да им пренесемо поруку о Краљевству користећи брошурицу Добра вест за људе из свих народа. Да ли је носиш са собом?

[Слике на 32. страни]

Раул с брошурицом која му помаже да допре до срца људи