Пређи на садржај

Пређи на садржај

’С њим иду дела његова‘

’С њим иду дела његова‘

’С њим иду дела његова‘

ТЕОДОР ЏЕРЕС, члан Водећег тела Јеховиних сведока, завршио је земаљски живот 9. јуна 2010, у среду ујутро. Имао је 84. године. Много ће недостајати супрузи Мелити с којом је био у браку 53 године, као и старијој сестри, њеном сину и двема ћеркама.

Брат Џерес је рођен 28. септембра 1925. у округу Пајк, у Кентакију, САД. Имао је 15 година када се 10. августа 1941. крстио у знак предања Јехови. Са 17 година је почео да служи као општи пионир и тако започео дугогодишњу пуновремену службу која је трајала скоро 67 година.

Похађао је седми разред Библијске школе Галад 1946, када је имао 20 година. По завршетку школе, брат Џерес је неко време служио као путујући надгледник у Кливланду, у Охају. Затим му је 1951. било поверено да надгледа дело у аустралијској подружници. У Годишњаку Јеховиних сведока за 1983. писало је да је он „много охрабрио браћу широм те земље својим свесрдним залагањем да се поштује теократски ред и изврсним примером у служби проповедања“.

Након повратка у Сједињене Државе, брат Џерес се оженио Мелитом Ласко 10. децембра 1956. Они су заједнички живот започели у путујућем делу, марљиво служећи браћи у покрајинама и областима у великом делу Сједињених Држава. Крајем 1974, брат Џерес је позван да постане члан Водећег тела Јеховиних сведока.

Брата Џереса ћемо дуго памтити као преданог и оданог Јеховиног слугу, који је целим срцем био посвећен теократским активностима. Био је брижан супруг пун љубави, духовна особа која је добробит других стављала испред своје (1. Кор. 13:4, 5). Његово искрено занимање за друге било је видљиво у томе што се увек залагао да се према свима поступа праведно и милосрдно. Поред тога, огромна љубав и брига за људе одражавала се у његовом ревном учешћу у служби проповедања.

Иако смо веома жалосни због губитка овог марљивог, драгог члана бетелске породице и међународног братства, радујемо се што је брат Џерес одано служио Јехови више деценија. Сигурни смо да је био ’веран све до смрти и да је добио круну живота‘ (Откр. 2:10, фуснота). Такође смо уверени да ’с њим иду дела његова‘ (Откр. 14:13).