Пређи на садржај

Пређи на садржај

Никада није прекасно за служење Богу

Никада није прекасно за служење Богу

Никада није прекасно за служење Богу

У Малаги на југу Шпаније једна мајка и њена ћерка, обе по имену Ана, крстиле су се 19. децембра 2009. Биле су међу 2 352 особе које су прошле године у Шпанији предузеле тај корак. Али оне су по нечему посебне — по својим годинама. Мајка је имала 107, а ћерка 83 године!

Шта их је навело да се крсте у знак предања Јехови? Почетком 1970-их, једна комшиница која је Јеховин сведок позивала је ћерку Ану на Скупштинско разматрање књиге које се одржавало у њеном дому. Ана би повремено долазила. Међутим, због посла није даље напредовала.

Око десет година касније, нека од Анине деце почела су да проучавају Библију и затим да служе Јехови. Њена ћерка Мари Кармен с временом је поново пробудила њено занимање за библијску истину и подстакла је да проучава Библију. Затим је и бака, старија Ана, такође почела да се занима за Библију. На крају се крстило десет чланова њихове породице.

На дан свог крштења, обе Ане су сијале од радости. „Јехова је веома добар према мени јер ми је допустио да га упознам“, рекла је 107-годишња Ана. „Пре него што дође Рај“, додала је ћерка, „желим да служим Јехови, вршим његову вољу и проповедам добру вест колико год могу.“

Овим двема удовицама посебну радост причињава посећивање састанака. „Оне не пропуштају ни један једини састанак“, каже старешина из њихове скупштине. „Увек су спремне да коментаришу на Разматрању Стражарске куле.“

Њихов пример верности подсећа на удовицу по имену Ана која „никад није изостајала из храма, него је ноћ и дан служила Богу постовима и усрдним молитвама“. Због тога је имала част да види малог Исуса (Лука 2:36-38). Иако је имала 84 године, Ана није била престара да би служила Јехови, нити су то њене имењакиње данас.

Да ли имаш рођаке који желе да слушају поруку из Библије? Или си у служби од куће до куће упознао старију особу која је показала занимање? Такве особе могу следити пример ове две Ане, јер никада није прекасно за служење правом Богу, Јехови.

[Истакнути текст на 25. страни]

„Јехова је веома добар према мени“

[Истакнути текст на 25. страни]

„Пре него што дође Рај, желим да служим Јехови“