Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поједностављено издање на енглеском језику

Поједностављено издање на енглеском језику

Поједностављено издање на енглеском језику

ДРАГО нам је што можемо објавити да ће током пробног периода од годину дана, почевши од овог месеца, упоредо с регуларним издањем Стражарске куле за проучавање на енглеском језику излазити и поједностављено издање. У њему ће се налазити чланци за скупштинско разматрање и још неки чланци, колико то простор буде дозвољавао. Надамо се да ће ово издање удовољити духовним потребама многих Јеховиних сведока. Зашто то кажемо?

У земљама као што су Гана, Кенија, Либерија, Нигерија, Папуа Нова Гвинеја, Соломонова острва и Фиџи, службени језик је енглески. Премда наша браћа у тим земљама говоре и неким локалним језицима, у скупштини и служби проповедања обично користе енглески. Међутим, енглески којим се они служе једноставнији је од оног који се користи у нашим публикацијама. Има и Сведока који су се преселили у неку земљу у којој морају говорити енглески, иако га слабо знају. Осим тога, тамо немају састанке на свом матерњем језику.

Чланци из Стражарске куле које сваке седмице разматрамо на нашим састанцима главно су средство путем ког добијамо обилну и правовремену духовну храну. Да би сви имали корист од чланака за разматрање, у поједностављеном издању на енглеском користиће се једноставније речи и реченице. Ово ново издање имаће другачију насловну страну. Међутим, поднаслови, одломци, питања за понављање и слике у чланцима за разматрање поклапаће се са стандардним издањем. Тако ће сви моћи да прате разматрање Стражарске куле и да коментаришу, без обзира на то које издање користе. Да би видео у чему је разлика у тексту између ова два издања, можеш погледати пример на дну стране, који је узет из другог одломка првог чланка за разматрање.

Надамо се да ће ово издање бити одговор на молитве многих који су се попут псалмисте молили Јехови: „Дај ми разборитости, да бих научио заповести твоје“ (Пс. 119:73). Сигурни смо да ће они који не знају добро енглески, као и нека деца чији је матерњи језик енглески моћи боље да се припремају за разматрање Стражарске куле. Захвални смо Јехови што из љубави према ’свој нашој браћи‘ користи ’верног и разборитог роба‘ да би нам обезбедио обиље духовне хране (1. Петр. 2:17; Мат. 24:45).

Водеће тело Јеховиних сведока