Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Молим вас, да ли бисте нас сликали?“

„Молим вас, да ли бисте нас сликали?“

„Молим вас, да ли бисте нас сликали?“

Након другог дана обласног конгреса, Хосе, бетелит из Мексика, обилазио је град Керетаро. Туристи из Колумбије, брачни пар Хавијер и Мару, замолили су Хосеа да их фотографише. Пошто су он и његови пријатељи који су такође Сведоци били лепо обучени и носили конгресне беџеве, овај пар их је питао да ли долазе са свечаности поводом дипломирања или с неког другог посебног догађаја. Хосе им је објаснио да присуствују конгресу Јеховиних сведока и позвао их да дођу на конгрес у недељу.

Хавијер и Мару су сматрали да не би било прикладно да дођу јер нису имали одговарајућу одећу за ту прилику. Ипак, Хосе им је дао своје име и број телефона подружнице у којој служи.

На његово изненађење, Хавијер му се јавио после четири месеца. Он и Мару су ипак отишли на конгрес и хтели су да их неко од Јеховиних сведока посети у Мексико Ситију, јер су тада тамо живели. Убрзо су почели да проучавају Библију и од почетка су редовно долазили на састанке. Након десет месеци постали су некрштени објавитељи. Иако су морали да се преселе у Торонто, у Канаду, наставили су да духовно напредују и крстили су се.

Касније је Хосе добио писмо од Хавијера у ком му је објаснио шта га је подстакло да прихвати истину. „Пре него што смо отишли на конгрес, моја жена и ја смо разговарали о томе да нам је потребно Божје вођство у животу. Када смо видели како сте лепо обучени, помислили смо да сте сигурно били на неком веома важном састанку. На конгресу смо били задивљени љубазношћу с којом су нам браћа помогла да пронађемо места и да пратимо стихове у Библији. Допало нам се и понашање свих присутних. Изгледа да никоме није сметало што смо били обучени као туристи.“

Речи мудрог краља Соломона заиста су се показале истинитим у Хосеовом случају! Соломон је написао: „Ујутру сеј семе своје и до вечери нека ти рука не почива. Јер не знаш где ће успети, овде или онде, или ће обоје бити једнако добро“ (Проп. 11:6). Да ли и ти можеш сејати семе тако што ћеш искористити прилике да позовеш друге на предстојећи конгрес или на неко јавно предавање? Јехова преко тебе може привући особе које су духовно гладне и жедне, као што су били Хавијер и Мару (Ис. 55:1).

[Слика на 32. страни]

Слева надесно: Алехандро Вогелин, Мару Пинеда, Алехандро Пинеда, Хавијер Пинеда и Хосе Рамирез у мексичком Бетелу