Пређи на садржај

Пређи на садржај

Охрабрење „из уста мале деце“

Охрабрење „из уста мале деце“

У децембру 2009, Врховни суд Русије је подржао пресуду по којој су власти затвориле скупштину у Таганрогу, одузеле јој Дворану Краљевства и прогласиле 34 наше публикације за екстремистичку литературу. О томе је било речи на званичном веб-сајту Јеховиних сведока, где су постављене и слике Сведока из Таганрога, међу којима има и деце.

Деца из Аустралије

Неколико месеци касније, у подружницу Јеховиних сведока у Русији стигао је пакет и писмо од једне породице Сведока из Аустралије. Они су прочитали извештај о пресуди и написали су: „Драга браћо, наша деца, Коди и Лариса, много су била дирнута када су сазнала како њихови вршњаци у Русији показују веру у кушњама. Написала су разгледнице и писма, а и припремили смо мали пакет са поклонима за децу из Таганрога како бисмо их подсетили да и у другим деловима света постоје деца која верно служе Јехови и мисле на њих. Они их све поздрављају и много их воле.“

Након што су добила поклоне, деца из Таганрога су тој породици послала писмо захвалности, које су украсила својим цртежима. Ово охрабрење „из уста деце“ подстакло је једног брата из подружнице у Русији да Кодију и Лариси напише следеће: „Сигурно знате колико је тешко и деци и одраслима када буду кажњени за нешто што нису урадили. Наша браћа и сестре у Таганрогу нису учинила ништа лоше, али им је Дворана Краљевства одузета и зато су веома тужни. Биће им драго кад чују да неко и на другом крају света мисли на њих. Хвала вам што сте показали љубав и великодушност!“ (Пс. 8:2).

Деца из Русије која су добила поклоне од деце из Аустралије

Ми заиста припадамо једном међународном братству, а љубав која постоји међу нама помаже нам да се изборимо с кушњама и тешкоћама. И док се на судовима расправља о томе да ли публикације Јеховиних сведока шире мржњу, наша деца показују да воле једна другу иако долазе из различитих земаља и култура. Тиме потврђују истинитост Исусових речи: „По томе ће сви знати да сте моји ученици, ако будете волели један другога“ (Јов. 13:35).