Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Знао је пут‘

’Знао је пут‘

ГАЈ ХОЛИС ПИРС, члан Водећег тела Јеховиних сведока, завршио је свој живот на земљи у уторак, 18. марта 2014. Имао је 79 година кад се остварила његова нада да постане један од Христове ускрснуле браће (Јевр. 2:10-12; 1. Петр. 3:18).

Гај Пирс је рођен у Оберну, у Калифорнији, 6. новембра 1934, а крстио се 1955. Са својом драгом супругом Пени венчао се 1977. Имали су децу, и породичан живот је допринео томе да брат Пирс зрачи очинском љубављу. Године 1982. придружио се својој супрузи у пионирској служби, а почев од 1986, једанаест година је био покрајински надгледник у Сједињеним Државама.

Године 1997. Гај и Пени Пирс су постали чланови бетелске породице у Сједињеним Државама. Брат Пирс је радио у Службеном одељењу, а 1998. је наименован за помоћника у Одбору за особље при Водећем телу. Дана 2. октобра 1999, на годишњем састанку корпорације Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania објављено је да је брат Пирс постао члан Водећег тела. У последње време, служио је у различитим одборима — за особље, писање, издавање, као и у Одбору координатора̂.

Људи различитог порекла и култура брзо би заволели брата Пирса због његовог срдачног осмеха и смисла за хумор. Ипак, оно што је највише привлачило људе било је то што је био пун љубави, понизан, постојано се држао праведних закона и начела и имао је јаку веру у Јехову. Брат Пирс је био уверен да ће се пре догодити да сунце ујутро не изађе него да се Јеховина обећања не испуне, и желео је да ту истину подели са читавим светом.

Био је неуморан у својој служби Јехови, па је устајао рано ујутро и често радио до касно увече. Иако је путовао по целом свету како би храбрио браћу и сестре, никада није био презаузет да би застао и саслушао појединачне чланове бетелске породице и друге којима је била потребна помоћ или савет. Чак и након много година, браћа се сећају прилика у којима су уживали у његовом гостопримству, пријатељству и духовној окрепи.

Наш брат и драги пријатељ оставио је за собом супругу и шесторо деце, као и унучад и праунучад. Имао је и веома много духовне деце. Комеморација брату Пирсу одржана је у бруклинском Бетелу у суботу, 22. марта 2014, а том приликом говорио је Марк Сандерсон, такође члан Водећег тела. Између осталог, говорио је о небеској нади брата Пирса и прочитао Исусове речи: „У кући мог Оца има много станова [...] И кад одем и припремим вам место, поново ћу доћи и примићу вас у свој дом, да и ви будете тамо где сам ја. А тамо куда ја идем, знате пут“ (Јов. 14:2-4).

Брат Пирс ће нам много недостајати, али радујемо се што је ’знао пут‘ до свог вечног боравишта.