Пређи на садржај

Пређи на садржај

Савремени пример древне израелске девојчице

Савремени пример древне израелске девојчице

Савремени пример древне израелске девојчице

ДВЕ недеље пре Обележавања Христове смрти, сви чланови породице Салас из Праја Гранде, у Бразилу, саставили су списак кога све желе да позову. Шестогодишња Абигаил добила је једну позивницу и родитељи су је питали коме жели да је уручи.

„Чики који ми се увек смеши“, рекла је она.

„А ко је он?“, питали су је родитељи.

„Па он је у колицима“, рекла је она.

После четири дана, Абигаил је показала тог човека својим родитељима. Био је то господин Валтер, који је живео близу Дворане Краљевства. Пре више од 15 година, када је имао 28, доживео је саобраћајну несрећу после које је остао парализован од струка надоле. Будући да је био богат, имао је два телохранитеља. Након што је Абигаил добила дозволу да разговара с Валтером, њени родитељи су му објаснили да њихова ћерка жели да му уручи једну позивницу.

На крају разговора, Абигаил му је рекла: „Сви остали из Дворане Краљевства имају много позивница, а ја имам само једну. Ако ви не дођете, онда ја нећу довести никога. Али ако ви дођете, ја ћу бити јако срећна, а Јехова ће бити још срећнији.“

На дан Обележавања Христове смрти, Абигаил је заједно с другим Сведоцима чистила Дворану Краљевства и припремала је за програм који ће се одржати те вечери. Тог поподнева, Валтер је туда пролазио и када је угледао Абигаил рекао је свом возачу да стане. Отворио је прозор на колима и упитао је Абигаил шта ради. Рекла му је да спремају Дворану тако да она буде лепа за њега.

Те вечери је Абигаил била веома узбуђена. Говор је почео, а она је по Дворани погледом тражила Валтера. Одједном се он појавио са својим телохранитељима. На њеном лицу је заблистао велики осмех. Након говора, Валтер је признао да се био запутио у други град, али да се затим само због ње предомислио и дошао на Обележавање Христове смрти. Затим је додао: „Говор је био оно што ми је било потребно.“ Затражио је Библију, почео да проучава и присуствује састанцима.

У међувремену, Валтерова сестра је рекла да жели да упозна Абигаил о којој њен брат стално прича. Када ју је упознала, била је одушевљена том девојчицом. „Сада знам зашто је мој брат толико срећан“, рекла је она.

Валтер и даље проучава Библију и посећује састанке. Чак коментарише на састанцима и говори другима о ономе што учи. Несумњиво нас пример мале Абигаил подсећа на израелску девојчицу која је помогла Наману да упозна правог Бога, Јехову (2. Краљевима 5:2-14).