Пређи на садржај

Пређи на садржај

Да ли је могуће бити задовољан?

Да ли је могуће бити задовољан?

Да ли је могуће бити задовољан?

„Задовољство сиромаха чини богатим, а незадовољство и богаташа чини сиромашним“ (Бенџамин Френклин)

У СКЛАДУ с тим речима, многи људи су увидели да задовољство није попут неке робе која се може купити. Није чудо што изгледа да осећање унутрашњег задовољства увек некако измиче у овом свету који распирује жељу за што више ствари, за што већим достигнућима или за животом какав имају други. Да ли и на вас утиче нешто од следећег?

• Бомбардовани сте рекламама које вам поручују да ћете бити задовољни „ако купите само још ово“.

• Такмичарски дух на послу или у школи наводи вас на то да своју вредност процењујете по томе да ли постижете све што и други.

• Људи не цене оно што радите за њих.

• Пријатељи вас праве љубоморним, истичући оно што имају.

• Немате одговоре на најважнија питања о животу.

Узимајући све ово у обзир, да ли је уопште могуће бити задовољан? Апостол Павле је једном приликом написао да је ’открио тајну како да буде задовољан‘. Понекад је живео у обиљу, а понекад у оскудици. Пријатељи су му се дивили, а неки су му се смејали. Па ипак, он је рекао да је ’научио да буде задовољан у свакој прилици‘ (Филипљанима 4:11, 12).

Унутрашње задовољство је тајна за оне који никада нису покушали да га пронађу, али, као што је Павле рекао, то се може научити. Позивамо вас да откријете ту тајну која се налази у Божјој Речи, Библији, и да сазнате којих пет савета вам могу помоћи да будете задовољни својим животом.