Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Чувај срце своје“

„Чувај срце своје“

„Чувај срце своје“

Обласни конгрес Јеховиних сведока

ТЕМА ЗА ПЕТАК

„Јехова гледа оно што је у срцу“ (1. САМУИЛОВА 16:7)

ТЕМА ЗА СУБОТУ

„Уста говоре оно чега је срце пуно“ (МАТЕЈ 12:34)

ТЕМА ЗА НЕДЕЉУ

’Служи Јехови целим срцем‘ (1. ЛЕТОПИСА 28:9)

У Библији се срце спомиње скоро хиљаду пута. У већини случајева, не говори се о дословном људском срцу, већ о симболичном срцу. На шта се то односи? Тај израз често указује на оно најдубље у некој особи — о чему она размишља, шта осећа и шта жели.

Зашто би требало да чувамо своје симболично срце? Бог је надахнуо краља Соломона да напише: „Више од свега што се чува, чувај срце своје, јер из њега извире живот“ (Пословице 4:23). Какав ће бити наш живот сада и у будућности зависи од тога какво је наше симболично срце. Због чега? Због тога што Јехова гледа оно што је у нашем срцу (1. Самуилова 16:7). На његово мишљење о нама утиче то какви смо изнутра, то јест каква је наша „тајна особа срца“ (1. Петрова 3:4).

Како можемо чувати своје срце? Одговор на то питање ће бити детаљно размотрен на конгресима које ће Јеховини сведоци одржавати широм света почев од овог месеца. Срдачно сте позвани да присуствујете конгресу сва три дана. a Оно што будете сазнали помоћи ће вам да обрадујете срце Јехове Бога (Пословице 27:11).

[Фуснота]

a Место одржавања конгреса у вашој близини можете пронаћи на веб-сајту www.pr418.com. Такође можете ступити у контакт с Јеховиним сведоцима у вашем крају или писати издавачима овог часописа.

[Извор слике на 32. страни]

Слика десно: Aus dem Fundus der MÜNCHNER OLYMPIAPARK GMBH, München