Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Пренеси истину из Библије

Пренеси истину из Библије

Почев од септембра, у Радној свесци ће се међу предложеним уводима за службу налазити и део под називом „Пренеси истину из Библије“. Његова сврха је да нам помогне да људима пренесемо неко од основних библијских учења, уз помоћ питања и стиха.

Ако проценимо да је особа заинтересована, можемо јој оставити неку публикацију или показати неки кратак филм са сајта jw.org, како бисмо код ње створили ишчекивање за наредни разговор. Настојмо да посетимо особу за свега неколико дана. Ови нови уводи, као и ученички задаци темељиће се на књизи Шта Библија научава? Још неке библијске стихове можеш пронаћи у оквиру на крају сваког поглавља ове књиге. На темељу њих можеш разговарати на накнадним посетама или када водиш библијски курс само помоћу Библије.

Постоји само један пут који води у живот (Мт 7:13, 14). Пошто разговарамо с људима различитих вероисповести и култура настојимо да свакоме од њих укажемо на оно што би се њима лично могло допасти у Библији (1Ти 2:4). Што смо боље упознати с различитим библијским темама и што се више трудимо да се исправно служимо речју истине, бићемо успешнији у преношењу истине, а самим тим и срећнији (2Ти 2:15).