Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Нека осете да су добродошли

Нека осете да су добродошли

Срдачно дочекај свакога ко дође на састанак — како оне који су први пут ту тако и оне које познајеш већ дуже време (Ри 15:7; Јев 13:2). На пример, можда на састанак дође неки наш суверник из друге државе или неко ко је неактиван и није био на састанку већ више година. Како би се ти осећао да си на њиховом месту? Зар ти не би значило да те браћа топло дочекају? (Мт 7:12). Зашто се онда не би потрудио да прођеш двораном пре и после састанка како би се поздравио с другима? Тиме ћеш допринети срдачној атмосфери и на најбољи начин ћеш представити Бога чије име носиш (Мт 5:16). Наравно, углавном не можемо да стигнемо са свима да поразговарамо. Али ако свако од нас учини свој део и приђе некоме, сви ће се осећати добродошло. *

Треба да будемо гостољубиви увек, а не само у посебним приликама, као на пример на Спомен-свечаности. Они који први пут присуствују нашим састанцима треба да осете љубав која влада међу правим хришћанима. То у њима може пробудити жељу да заједно с нама служе Јехови (Јв 13:35).

^ одл. 3 Када је реч о искљученима и онима који су иступили, библијска начела су јасна — не треба их поздрављати ни на састанцима (1Ко 5:11; 2Јв 10).