Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Како ћеш се припремити за Спомен-свечаност?

Како ћеш се припремити за Спомен-свечаност?

Почевши од ове године, имаћемо више времена да се припремимо за Спомен-свечаност. Уколико Спомен-свечаност буде падала на неки радни дан, те седмице нећемо имати састанак радним даном. А уколико буде у суботу или недељу, нећемо имати јавно предавање нити разматрање Стражарске куле у својим скупштинама. Хоћеш ли искористити ово додатно време на најбољи могући начин? Баш као и у првом веку, потребно је припремити неке конкретне ствари за ову посебну прилику (Лу 22:7-13; km 3/15 1). Међутим, свако од нас треба да припреми и своје срце. Како то можемо урадити?

  • Размишљај о томе колико је важно присуствовати овој свечаној прилици (1Ко 11:23-26).

  • Уз молитву размишљај о томе колико си близак с Јеховом (1Ко 11:27-29; 2Ко 13:5).

  • Читај делове Светог писма и материјал у нашим публикацијама о значају Спомен-свечаности и дубоко размишљај о томе (Јв 3:16; 15:13).

Неки објавитељи прате распоред за читање Библије у периоду Спомен-свечаности у брошурици Свакодневно разматрање Писма и дубоко размишљају о прочитаном. Други читају делове Библије који се налазе у пропратној табели. Има и оних који тај период користе за разматрање чланака из Стражарске куле у којима се говори о Спомен-свечаности и љубави коју су Јехова и Исус показали према нама. Како год да испланираш своје проучавање Библије, важно је да те оно још више приближи Јехови и његовом Сину.