Пређи на садржај

Пређи на садржај

Петар и Јован припремају собу на спрату за прославу Пасхе 33. н. е.

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Да ли се спремаш за Спомен-свечаност?

Да ли се спремаш за Спомен-свечаност?

Последња Пасха коју је Исус славио била је другачија од свих. Ближила му се смрт, па је желео да је прослави са апостолима. Том приликом је увео једну нову свечаност, коју је требало да од тада његови ученици одржавају сваке године. Да би све било спремно за ту посебну прилику, Исус је послао Петра и Јована да припреме једну собу (Лу 22:7-13; видети слику на насловној страни). И ми треба све да припремимо за прославу Спомен-свечаности 27. марта. На нивоу скупштине ће се организовати ко ће одржати говор, ко ће обезбедити хлеб и вино и тако даље. Али шта ми лично можемо урадити да бисмо се припремили за Спомен-свечаност?

Са захвалношћу размишљај о ономе што је Исус учинио за тебе. Прати распоред за читање Библије у периоду Спомен-свечаности и дубоко размишљај о тим стиховима. Тај распоред можеш наћи у брошурици Свакодневно разматрање Писма, а детаљнији распоред се налази у ревидираном преводу Нови свет, у додатку Б12. (Видети и Радну свеску од априла 2020.) Они који желе да у кругу породице проучавају о томе колико је важна Христова жртва, много материјала на ту тему могу наћи у Индексу публикација и Водичу кроз публикације Јеховиних сведока.

Позови и друге. Учествуј у акцији позивања на Спомен-свечаност што више можеш. Размисли кога би све могао да позовеш, можда оне које редовно посећујеш, оне с којима си некада проучавао Библију, познанике и рођаке. Старешине ће позвати неактивне. Ако неко кога желиш да позовеш не живи у твом крају, можеш сазнати где ће се одржати Спомен-свечаност у његовој близини ако одеш на наш сајт, jw.org, кликнеш на О НАМА, а затим на „Спомен-свечаност“.

Како се још можемо припремити за Спомен-свечаност?