Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Побољшајмо своје вештине у служби — поучимо оне с којима проучавамо да се припремају за курс

Побољшајмо своје вештине у служби — поучимо оне с којима проучавамо да се припремају за курс

ЗАШТО ЈЕ ТО ВАЖНО. Они с којима проучавамо Библију лакше ће разумети и запамтити градиво ако се припремају. А што боље разумеју материјал и што више тога запамте, то ће брже напредовати. И након крштења ће морати да се припремају за састанке и службу проповедања како би остали духовно будни (Мт 25:13). Према томе, ако знају како да проучавају и ако стекну добре навике проучавања, то ће им користити целог живота. Зато од самог почетка треба да им помажемо да стекну навику да се припремају за курс.

ШТА УЧИНИТИ

  • Пружи добар пример (Ри 2:21). Припреми се за сваки курс. Док то чиниш, размишљај о особи с којом проучаваш (km 11/15 3). Покажи јој своју подвучену публикацију.

  • Подстакни особу да се припрема. Кад се курс устали, реци јој да је предвиђено да се онај ко проучава унапред припрема. Објасни особи зашто је то добро за њу. Дај јој конкретан савет шта би могла да уради да би имала времена за припрему. Неки објавитељи током проучавања могу позајмити особи своју публикацију како би видела колико је добро имати подвучене одговоре. Похвали особу када се припреми.

  • Покажи особи како да се припрема. Неки су приметили да је добро на самом почетку издвојити цео један час да би се показало особи како да припреми лекцију.