Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Користи филмове на библијском курсу

Користи филмове на библијском курсу

Визуелна средства помажу да се одржи пажња, као и да се информације боље разумеју и упамте. Јехова, Величанствени Учитељ, користио је таква средства да би пренео важне поуке (Пст 15:5; Јер 18:1-6). Користио их је и Исус, Велики Учитељ (Мт 18:2-6; 22:19-21). Визуелна средства која највише користимо у протеклих неколико година и која су се показала веома корисним јесу кратки филмови. Да ли их добро користиш док проучаваш с неким?

Постоји десет кратких филмова које можемо користити када с неким проучавамо брошуру Добре вести из Светог писма. Наслов кратког филма углавном одговара неком питању одштампаном подебљаним словима у брошури. У брошури у електронском формату постоји линк као подсетник када треба да пустимо неки кратак филм. Осим тога, постоје и други кратки филмови који допуњују основне публикације за проучавање.

Да ли је особи са којом проучаваш тешко да разуме неку тему коју разматрате? Или да ли та особа пролази кроз неку кушњу? Претражи кратке филмове на веб-сајту jw.org® или на нашој телевизији како би пронашао онај који ће јој највише помоћи. Можда неки од тих филмова можете погледати заједно и затим поразговарати о њему.

Сваког месеца излазе нови кратки филмови. Док их гледаш, размишљај о томе како их можеш користити у поучавању других.