Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Јехова нас исправља зато што нас воли

Јехова нас исправља зато што нас воли

Сврха исправљања је да особа нешто научи, али и да се поправи и промени. Јехова нас исправља да бисмо му служили на исправан начин (Ри 12:1; Јев 12:10, 11). То је понекад болно, али ако прихватимо исправку или укор, Јехова ће нас сматрати праведнима и благословиће нас (Псл 10:7). Шта они који исправљају некога и они који су у нечему погрешили треба да задрже на уму?

Онај ко исправља некога. Старешине, родитељи и други свесрдно се труде да попут Јехове исправљају друге благо и с љубављу (Јер 46:28). Чак и строг укор треба да се даје из љубави и да се узму у обзир све околности (Ти 1:13).

Онај ко је у нечему погрешио. Кад те неко у нечему исправи, немој то да одбациш (Псл 3:11, 12). Пошто смо несавршени, сви морамо да се у нечему поправимо. Понекад то схватимо док читамо Свето писмо или кад чујемо нешто на нашим састанцима. Понекад је потребно да се формира дисциплински одбор. Ономе ко прихвати укор и научи нешто из њега, већ данас ће живот бити бољи, а моћи ће да се нада и вечном животу (Псл 10:17).

НАКОН ШТО ПОГЛЕДАШ ИНТЕРВЈУ „КОГА ЈЕХОВА ВОЛИ, ЊЕГА И УКОРАВА“, ОДГОВОРИ НА СЛЕДЕЋА ПИТАЊА:

  • У каквој породици је Канон одрастао и шта се касније десило?

  • Шта му је помогло да се врати Јехови?

  • Цени то што те Јехова исправља

    Шта учимо од брата Канона?