Пређи на садржај

Пређи на садржај

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ

Да ли си спреман за случај да избију грађански немири?

Да ли си спреман за случај да избију грађански немири?

Како се овај свет ближи крају, очекујемо да ће бити све више грађанских немира, тероризма и ратова (От 6:4). Како да се припремимо за оно што нам доноси будућност?

  • Припреми се у духовном погледу. Размисли која библијска начела и који библијски догађаји могу ојачати твоје поуздање у Јехову и његову организацију и помоћи ти да останеш неутралан (Псл 12:5; jr 125-126 ¶23-24). Сада је време да изградимо чврста пријатељства са браћом и сестрама из скупштине (1Пе 4:7, 8).

  • Предузми неке конкретне кораке. Размисли где би у кући или стану било најбезбедније да се склониш и направи разумне резерве хране. Осим тога, размисли шта ћеш урадити ако будеш морао да напустиш свој дом. Прегледај садржај ранца и додај заштитну опрему попут маски и рукавица, као и новац. Побрини се да старешине имају твоје најновије контакт-информације и да ти имаш њихове бројеве телефона (Ис 32:2; g17.5 3-7).

Током немира настави са својим духовним активностима (Фп 1:10). Немој излазити из куће уколико није неопходно (Мт 10:16). Дели са другима храну и остале неопходне ствари (Ри 12:13).

НАКОН ШТО ПОГЛЕДАШ ВИДЕО ДА ЛИ СИ СПРЕМАН ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ?, ОДГОВОРИ НА СЛЕДЕЋА ПИТАЊА:

  • Како нам Јехова помаже у ванредним ситуацијама?

  • Које практичне кораке можемо предузети?

  • Како можемо помоћи онима који су се нашли у невољи?